Чим займаються тернопільські студенти влітку

Хто відпочиває, а хто роботу шукає. Тернопільські студенти дарма часу не гають. Склавши останній іспит літньої сесії, шукають додатковий заробіток на період канікул. Знайти цікаву, не надто важку, з гідною оплатою та вільним графіком роботу – справа не з легких,- повідомляє ТВ 4.

Студент одного з тернопільських вишів Тарас розповідає: влітку працює невперше. Минулого літа заробляв вантажником та продавцем-консультантом, а сьогоднішню роботу шукав з початку липня.

 

Тарас ЯЦУЛА,   студент

Такої роботи, яка би підійшла я довго не міг знайти, навіть зараз я більше пробуюсь, тому що, скажімо, всі хочуть грошей на літо, але працювати особливо багато не хоче ніхто, ось таке поєднання знайти досить важко, тобто шукав весь цей час, зараз вже практично кінець місяця тільки зараз знайшов таке більш менш.

 

Тарас переконує, що роботу знайти в Тернополі неважко, потрібно мати лише мінімальне бажання працювати та терпіння. Перелік вільних вакансій можна знайти в газетах в розділі оголошення, проте не слід забувати про обережність.

 

Тарас ЯЦУЛА,   студент

З агентствами гіркий досвід, минулого року сходив в одне агентство, заплатив 70 гривень, сказали, що якщо будуть вакансії, які мене цікавили, вони передзвонять, повідомлять, на протязі місяця жодного дзвінка, ну в агенцію я далі не ходив ще раз, тобто я їм просто не довіряю, краще самому шукати.

 

Труднощі з пошуками роботи спіткали і цьогорічну випускницю Тернопільського педуніверситету. Минулого літа Марія працювала вихователькою в дитячому оздоровчому таборі «Веселка», а цьогоріч планує влаштуватися вже на постійну роботу.

 

Марія КРУПА,   шукає роботу

В мене було декілька пропозицій працювати адміністратором в ресторані, але це трохи за важка робота, постійно з людьми і часто бувають незадоволені клієнти, була пропозиція продавати каву,чай, 12-тигодинний робочий день, постійно на ногах , також дуже важко і зараз мені запропонували роботу гувернером , правда не 100% , що мене туди візьмуть, але я дуже надіюся, десь на днях має бути співбесіда.

 

Допомогти студенту у пошуку додаткового заробітку можуть у молодіжному центрі праці. Потрібно лише заповнити реєстраційну анкету. Коли в базі даних з’являються вакансії, що відповідають вашим вимогам, центр направляє вас безпосередньо на співбесіду із роботодавцем. У тих, в кого ще немає досвіду роботи у центрі можуть запропонувати вакансії промоутерів та кур’єрів. А найчастіше молодь обирає роботу менеджера, продавця, касира чи охоронця!

 

Віта ВОЗНЯК,  менеджер по роботі з клієнтами

В нас дуже багато менеджерів! Як у базі даних, так і самі роботодавці хочуть менеджерів, але звичайно там досвід роботи, зараз є така проблема, що потрібно досвід роботи, але інколи от, якщо молода організація, то вона хоче молодих людей, не настільки досвід роботи є важливим, вони хочуть людину з новим баченням, не з тих людей , які трошки старші за нас з вами, а хочуть молодих, яких можуть навчити, тому тут досвід роботи не настільки є важливим, головне, щоб була та основа, нехай та сама економічна освіта, менеджер це зараз найбільш популярна і потрібна.

 

Із сорока осіб 25-30 таки працевлаштовуються, кажуть у молодіжному центрі праці. Кожен обирає роботу на свій смак. Заробіток можна знайти навіть на кілька днів чи тижнів. Варто пам’ятати, що згідно із законодавством, якщо студент знайшов робоче місце, його мають офіційно оформити і зазначити у трудовій книжці.

 


Коментарі вимкнені.