День прапора, вмитий Бандера та сторожовий пес

Із театрального майдану вже долинають привітання мера та голови Тернопільської обласної ради, а Бандера ще приймає вранішній душ. Пам’ятники, до котрих покладали сьогодні квіти, а саме: постаменти Бандері та Шевченку, гарненько відполірували, аби блистіли на фото. Решті,- «центровим» Соломії, Івану і тим паче Олександру довелося мовчки та «посіріло» заздрити.

Освяченням та піднесенням державного стягу, а опісля урочистим парадом та покладанням квітів до пам’ятників Героям відзначився цьогорічний День прапора.

«Синьо-жовтий стяг нашого народу увібрав у себе віковічну мрію усіх поколінь про суверенну незалежну державу. Наш прапор щедро политий кров’ю українських звитяжців. Сотні тисяч життів віддано за те, щоб він гордо майорів, віщуючи світу про назавше вільну Україну. Ми завжди будемо стояти на захисті своєї держави, своєї нації своїх державних символів!»,- такими словами урочисто привітав краян Олексій Кайда. До привітань приєдналися заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації, Петро Гоч та міський голова Тернополя, Сергій Надал. Останній згадав усіх, хто загинув під синьо-жовтим стягом та побажав  тернополянам «мирного неба і золотого колосся на українських полях».

На святковому заході були присутні й депутати обласної та місцевої рад Тернополя, зокрема здалеку виднілися постаті Степана Барни, Володимира Бобка та білосніжна усмішка Марії Баб’юк.

Після урочистих привітань та освячення прапора керманичі області та міста почепили «головний стяг країни» на щоглу, що височіє перед входом у центральний сквер. Для цього їм довелось видертись на узвишшя побіля щогли, на котрому опісля піднесення прапора, як справжні патріоти, вони, височіючи над тернополянами, ще й відспівали гімн.

Далі – урочистим маршем пройшлися збройні сили Тернополя, віддаючи честь синьо-жовтому знамену, що возвишено майорів над їхніми головами.

Затори на Замковій – теж ознака урочистого параду, бо потім колона  на чолі з духовим оркестром, можновладцями, прапороносцями та україночками із квітами помандрувала до вмитих спозаранку Шевченка та Бандери, залишивши біля щогли із синьо-жовтим знаменом, «вартового» пса. «Пропірсингованих» собак, до слова, було двоє,- інший разом із колоною теж поплентався на покладання квітів.

Врешті, дійство закінчилось біля пам’ятника Бандері оголошенням Олексія Петровича про завтрашнє віче, що відбудеться з нагоди двадцятої річниці Незалежності України, завтра, об 11, біля пам’ятника Тарасу Григоровичу.

Ірина Вихрущ

 

-1 thoughts on “День прапора, вмитий Бандера та сторожовий пес

  • 18:15 | 23.08.2011 о 18:15
    Permalink

    якби міська влада шось придумала з тими псами(ізолювати якось від людей чи шо, то не бігали б під час параду і таких урочистостей…мда..Сергій Віталійович все робить “вчасно”

  • 18:25 | 23.08.2011 о 18:25
    Permalink

    ВЕЛИКЕ СПАСИБІ ВАМ,ПАНІ іРИНО,ЗА ТАКУ ГАРНУ СТАТТЮ!!! ….ЦЕ НЕ ПРОСТО ТРЕБА МАТИ ТАЛАНТ, ЦЕ ТРЕБА ТАК ВІДЧУВАТИ, І ТАК БАЧИТИ І РОЗУМІТИ ЦЕЙ ” ПАТРІОТИЧНИЙ ТЕАТР”……ВИ МЕНІ ПІДНЯЛИ НАСТРІЙ!! НАРЕШТІ, ХТОСЬ НЕ ПОБОЯВСЯ НАПИСАТИ ПРАВДУ, А НЕ ТУПО ЗВІТУВАТИ ПРО ПОДІЮ!!!
    ОСОБИСТО Я ,СТОСОВНО ТОГО ВСЬОГО МАРАЗМУ МАЮ ТАКУ САМУ ДУМКУ, ХОЧА ВВАЖАЮ СЕБЕ ПАТРІОТОМ СВОЄЇ ДЕРЖАВИ, І ШАНУЮ ЇЇ ІСТОРІЮ І ЇЇ СИМВОЛИ….ПРОСТО БЕЗ ПІАРУ!

  • 19:01 | 23.08.2011 о 19:01
    Permalink

    Пані Ірина дійсно геніально пише, невже тернопільському журфаку вдалося навчити хоч одного дійсно Журналіста?!

  • 20:23 | 23.08.2011 о 20:23
    Permalink

    Потрібно щось робити. Якщо наші брати з центральної та східної України не отримають від нас сигналу про собак, то можуть зробити таку ж помилку що допустили Тернополяни.

  • 22:16 | 23.08.2011 о 22:16
    Permalink

    це ви до чого???…..може тут слово собака треба писати в лапках???

  • 23:21 | 23.08.2011 о 23:21
    Permalink

    Потрібно передавати сигнали. Бо наразі маємо квіточки, а ягідки будуть пізніше. Як розгуляються по всіх містах то буде мало місця.

  • 09:05 | 24.08.2011 о 09:05
    Permalink

    Вітаю Погляд і всіх земляків з Днем незалежності. Будьмо!

  • 09:30 | 24.08.2011 о 09:30
    Permalink

    Приєднуюся!!може з такими журналістами ми і ,справді, колись станемо ” незалежними”…..Гарного всім настрою!

  • 15:20 | 24.08.2011 о 15:20
    Permalink

    Дякую за привітання, вітаю і Вас.
    Бажаю щоб Ви тягнулись до неба та поки що не відривались від землі. Це дасть можливість ставати вищими власних помилок. Сподіваюсь, ідучи таким шляхом, врешті решт ви досягнете неба.

Коментарі вимкнені.