Депутати Тернопільщини стали на захист “Тризуба”

Депутати Збаразької міської ради Тернопільщини проти політичних репресій. Таку думку у зверненні до Президента з приводу політичних репресій в Україні, ініційованому фракцією «Батьківщина», висловили депутати Збаразької міської ради Тернопільщини.

Звернення до Президента України Януковича В.Ф.,

Верховної Ради України та Генеральної Прокуратури України з приводу політичних репресій в Україні

Ми, депутати Збаразької міської ради, глибоко стурбовані останніми подіями в Україні, які набувають ознак переслідування та політичних репресій проти представників опозиції.

Спроби показового притягнення до кримінальної відповідальності, затримання, допити та обшуки колишніх чиновників уряду Тимошенко, відкриття кримінальної справи проти Юлії Тимошенко, затримання активістів “Тризуба” ім.Ст.Бандери, переслідування активістів податкового майдану нагадують сумнозвісні сталінські репресії 1933 – 1937 рр.

Такі дії Генеральної прокуратури України свідчить про початок в Україні політичних репресій і що Генеральна прокуратура України використовується владою, як інструмент політичної розправи з опозицією, зокрема із Юлією Тимошенко.

Вважаємо, що є не припустимим використання правоохорорнних органів, та органів прокуратури в з´ясуванні стосунків між політичними силами в Україні, тим більше, як інструмент політичної розправи з політичними опонентами чинної влади.

Такі дії влади свідчать про її безсилля і спробу відволікти увагу українців від складної соціально – економічної ситуації та системних прорахунків у проведенні так званих “реформ”, результатом яких є поки що зниження рівня життя різних верств населення .

Політизація правоохоронної системи держави може призвести до істотного порушення прав і свобод громадян, які гарантовані Конституцією України.

За ініціативи фракції “Батьківщина”, прийнято на сесії Збаразької міської ради шостого скликання, 31 січня 2011 року.

Коментарі вимкнені.