Фірташ почав свою кар’єру з вирощування помідорів на Тернопільщині

Бізнесмен Дмитро Фірташ в молодості займався вирощуванням помідорів у Тернопільській області, де він народився.

Про це він сказав в інтерв’ю французькому виданню “Politique Internationale”, повідомляють InoСМІ.

“Це пекельна праця, і передбачалося, що я буду цим займатися, як більшість місцевої молоді. Батьки мене з дитинства щодня примушували працювати. Не тому, що мене не любили, а тому що все так жили”, – сказав Фірташ.

“Я ці помідори ненавидів, я на них дивитися не міг…Замість того, щоб, як всі, бути влітку на море, я на ринках, в країнах Прибалтики, продавав ці кляті помідори. Бо як інакше? Це основний дохід дому”, – зазначив він.

“Але я поїхав у Донецьку область, вступив до залізничного училища. За першою спеціальністю я машиніст електровоза і паровоза. Звідти мене призвали в армію. Армія два роки, як усі, і я повернувся додому. Вирішив залишитися у Чернівцях і пішов працювати у пожежну частину”, – заявив бізнесмен.

“У цей час Радянський Союз уже практично розвалювався. Я відпрацював п’ять місяців, а отримав зарплату всього за один місяць. Я тоді вже був одружений, у мене дитина народилася. Якби життя йшло по-іншому, платили б справно зарплату, то я б і не думав звільнятися…Але я не бачив іншого виходу”, – розповів Фірташ.

Потім, за словами Фірташа, він виїхав до Москви, де почав займатися бізнесом.

“Всі ті, хто приїхав до Москви займатися бізнесом, тоді жили в готелі “Росія”. Росіяни, звичайно, але ще й туркмени, узбеки, казахи, українці, азербайджанці. Я там теж влаштувався. Це тоді я побачив, що можна без грошей заробити гроші”, – зазначив він.

“У ресторані грали радянські пісні того часу, знайомилися. Я посидів з однією компанією, посидів з іншою. Зістикував двох людей і заробив свої перші 10 000 доларів, не вклавши ні копійки. Я думав, що мені це сниться. І я зрозумів, що можу заробляти”, – розповів Фірташ.

Українська правда

Коментарі вимкнені.