Ганстер-паті, льодова кімната та духовна атмосфера – як тернополяни зустрічали Новий рік

Цей час настав, 12 година,

і  рік старий , мов потяг, промайнув.

Зустріли ми Новий , вже оновились наші сили,

новий етап дорогу нашу осяйнув.

Усі ми з радістю вітаємо початок нового у нашому житті, того, що приходить на зміну старому. Тому свято Нового року стає особливим для кожного із нас, так, як ми маємо нагоду поставити крапку у певному етапі та розпочати нову сторінку із привітання та яскравого святкування. Кожна людина бачить його по-своєму і обирає місце та спосіб проведення свята відповідно до своїх інтересів та уподобань. Які ж враження принесла Новорічна ніч тернополянам?

Різноманітні розважальні заклади пропонували Новорічну програму нашим жителям. За словами відвідувачів, перевагою такого святкування є те, що нікому із гостей не потрібно хвилюватися за приготування їжі та проведення конкурсів, проте атмосфера створена для загалу, а часом так хочеться збавити гучність та послухати веселу історію, яку розповідає твій друг. Тому найбільш звичним та поширеним способом святкування Нового року залишається самостійно організована вечірка  вдома. «Головне у такому випадку дати волю фантазії, тоді виходить справді щось особливе», – ділиться враженнями студентка ТНПУ.

«Важливо, щоб вечірка мала відповідну тематику. Для Нового року 2012 ми обрали ганстер-паті. Гості відчували себе жителями Америки в 20-і роки. Кожен зображував певного персонажа з фільму чи серіалу, підкреслюючи образ відповідним костюмом, аксесуарами та манерами поведінки. Це створювало незвичність та особливість спілкування одне між одним. Ізюминкою свята став прихід Діда Мороза та Снігурочки, які за отримання подарунків просили кожного виконати творчий номер. Це і була наша концертна програма, в якій взяли участь усі гості без винятку. Святкування перевершило наші сподівання. Коли ти активний в підготовці та проведенні, ти отримуєш те, що очікуєш, а деколи  навіть більше».

Завжди знаходяться люди, для яких новий – синонім ще небаченого. Такі любителі відкриттів нових місць вирушили напередодні свята за кордон. Чудову можливість святкування Нового року надала одна туристична фірма, яка організовувала різноманітні новорічні тури країнами Європи. Одним із найекономніших був Новорічний тур під назвою «В ритмі чардашу!» (Будапешт – Сентендре – Відень) . Учасники покинули Україну за два дні до свята, і в той час, коли інші закінчували розпочаті справи, віддавали борги та готувались до проведення події, наші туристи вже насолоджувались екскурсіями по визначних місцях Будапешту та Сентендре. Новий рік вони зустріли у льодовій кімнаті «Icebar». Там все виготовлене із льоду, починаючи із скульптур і закінчуючи меблями, тому відвідувачі мали змогу відчути атмосферу Арктики. Заклад забезпечує гостей спеціальним пончо та рукавицями. А вже 1 січня туристи продовжили своє святкування у Відні. Після екскурсії вони мали змогу відвідати ярмарку на центральній площі Відня та спостерігати пряму трансляцію новорічного концерту з оперного театру. «Це була наша дивовижно-незвичайна новорічна пригода. Атмосфера Відня дозволила відчути себе справжньою панянкою. Це незабутні враження від нових відкриттів» , – розповідає учасниця туру.

А хтось безперестанку шукає екстриму і на Новий рік вирушив у Карпати. Для студентки ТНЕУ вже стало традицією святкувати Новий рік у горах : «Ватра, звичаї гуцулів, пейзажі мальовничої природи, катання на лижах – все це створює особливу атмосферу та дарує запал, виплеск адреналіну та незабутні емоції. 2012 рік ми зустріли у Ворохті біля вогнища гарячої  ватри,співаючи гуцульські пісні, вивчаючи їхні танці та смакуючи українську їжу».

Ті, які шукали духовної атмосфери, провели святкування Нового року у колі християнської родини. Особливу програму пропонували церкви. Багато хто вважає, що святкувати Новий рік із церковною громадою  – справа нудна та нецікава. Але  учасники такого дійства стверджують зовсім протилежне: «Мені таке святкування принесло безліч позитивних емоцій, це ті самі конкурси, танці, феєрверки, але все відбувається в атмосфері прославлення Бога. Це дійсно беззаперечне поєднання».

У народі кажуть: «Як рік зустрінеш, так його і проведеш». Щоб залишитись задоволеним від святкування, насамперед потрібно навчитися радіти кожній новій хвилині життя і цінувати її. Не так вже й важливо де, як і з ким ви провели це свято, важливо , чим наповнене ваше серце. Тож , якщо святкування Нового 2012 року пройшло не так, як вам цього хотілося , а вже тим більше, не так, як би хотілося провести весь рік, не варто розчаровуватись, адже насправді шанс покинути старе і почати нове дає не тільки Новий рік, а кожний новий день, кожна нова секунда нашого життя.

Оксана Бучко, Погляд

Коментарі вимкнені.