Голова райдержадміністрації отримав 276 тисяч гривень хабара. Гроші передавали депутати

Прокуратура області порушила  кримінальну справу стосовно голови однієї з районних держадміністрацій, депутата цієї ж  районної ради та депутата Тернопільської обласної ради за  фактом отримання ними  хабара за  частиною 3 статті 368 КК України (одержання хабара за попередньою змовою, в особливо великому розмірі, поєднаного з вимаганням , службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Сума хабара становить 276 700 гривень, – повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішна.

Дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками  УБОЗ УМВС  України в області,  встановлено, що в січні 2011 року, житель сусіднього  регіону  звернувся до депутата обласної ради та однієї з районних рад з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки, площею 1 га, для ведення сільського господарства. Депутати повідомили прохачеві, що перебувають в дружніх стосунках із головою райдержадміністрації, до компетенції якого входить вирішення питання  про виділення землі,  та пообіцяли посприяти  йому у цьому.

Голова РДА погодився на пропозицію, щодо сприяння у виділенні землі,  оцінивши  свою «послугу»   у 35 тисяч доларів США.

13 січня 2011 року, за вказівкою чиновника , службовими особами РДА видано розпорядження  про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, згідно якого житель сусідньої області  отримував 1 га землі для ведення особистого селянського господарства .   У той же день  депутат облради передав копію документу  особі, зацікавленій в отриманні цієї ділянки.

15 січня 2011 року, в салоні автомобіля «Мерседес»,  поблизу приміщення РДА, депутат облради, в присутності депутата райради, отримав від жителя сусідньої області  276 тисяч гривень хабара  для голови РДА, та того ж дня передав його керівнику району.

На сьогодні,  трьох державних службовців, підозрюваних у скоєнні даного злочину, вже затримали правоохоронці.

-1 thoughts on “Голова райдержадміністрації отримав 276 тисяч гривень хабара. Гроші передавали депутати

  • 14:50 | 16.01.2011 о 14:50
    Permalink

    Гей писаки!!! То коли ж це було в 2001 чи в 2011році?

Коментарі вимкнені.