І для музею знайшлися кошти

Сьогодні Гусятинський краєзнавчий музей – один із кращих в області, хоч іще донедавна працівники закладу не були впевнені у завтрашньому дні. Адже старе приміщення синагоги, де мешкали експонати, потребувало капітального ремонту, та на реставрацію пам’ятки архітектури не вистачало коштів. Але рук ніхто не покладав. І невдовзі завдяки отриманому гранту, підтримці меценатів та влади скарбівня духу отримала нову прописку. Правда, і це приміщення не було в ідеальному стані, проте крок за кроком зали музею опорядкували, створили експозиції.

– Нині нагальне питання – це окремий вхід і власний санвузол. Адже будинок, де діє музей, має кілька власників, тут містяться ще й інші організації, фірми, тож з огляду на безпеку все таки добре було б облаштувати окремий вхід, – розповіла директор музею Ольга Гофман.  – Ну, і звичайно не обійтися без санвузла, бо відвідувачів і туристів щодень більшає, а елементарних побутових умов немає.

Відтак днями в гості до скарбівні завітала голова Гусятинської райради Надія Хоптян. Пані Надія оглянула експозицію музею й була приємно вражена позитивними змінами, які відбулися за такий короткий час. Її супроводжували начальник відділу культури і туризму РДА Роман  Сагайдак, начальник фонду комунального майна Олександр Столярчук та співвласники приміщення Михайло Баран і Степан Батіг. Під час зустрічі йшлося не тільки про проблеми, а й про перспективи розвитку закладу. В результаті голова РДА пообіцяла виділити музею чималі кошти на облаштування власного санвузла.

Катерина ВЕРГУН, газета “Свобода”

Коментарі вимкнені.