II Всеукраїнська сертифікована виставка собак усіх порід у Тернополі

Собака — вірний товариш людини. Сьогодні можна обрати чотирилапого друга відповідно до власних вподобань і можливостей. Так, хтось любить собак грізного вигляду і масивної тілобудови, комусь подобаються маленькі кишенькові песики, а для когось значення мають не розміри, а розумові здібності і риси характеру тварини, – пише Тернопільська Липа.

11 вересня  в Тернополі на території ТРЦ «Подоляни» відбулась ІІ Всеукраїнська виставка собак усіх порід. Організатором дійства є Кінологічний клуб України. Щоб продемонструвати красу і вміння своїх улюбленців учасники приїхали з Білої церкви, Чернівців, Чернігова, Вінниці, Одеси, Львова,  Хмельницького і Рівного.  Загалом, більше 120 собак різних порід змагались за призові місця і винагороди.

Виставка відбувалась на ділянці розділеній на дві частини, або, як їх ще називають — ринги. Один для великих і другий для маленьких собак, відповідно. Найкраще розгледіти представника тієї чи іншої породи можна було під час параду. Господарі зі своїми «підопічними» виходили групами згідно родової приналежності. Відвідувачі їх активно підтримували оплесками і похвальними вигуками. Проте, глядачі не могли визначити кращих представників серед своїх порід. Це право належить експертам виставки: судді міжнародної категорії — Ткаченко Валентині з міста Черкаси, і судді національної категорії — Кірєєву Максиму з Києва. Вони оцінювали не лише зовнішній вигляд, але й брали до уваги вміння собаки слухати господаря і виконувати його команди.

Якщо чоловіки зацікавлено розглядали ротвейлерів, мастифів, вівчарок, алабаїв, то жінки та діти гладили і фотографувались з йоркширськими тер’єрами, шпіцами, пуделями, той-тер’єрами, одним словом, з усіма собаками чий ріст не перевищує рівень людського коліна.

—    Я вже звикла до того, що люди не можуть пройти повз моєї собачки і хоча б не поглянути на неї. Ріст Черрі 23 см і вага 1 кг 700 гр. Вона віддала своє серце мені і більше в сім’ї ніхто її не цікавить. Зараз їй 5 місяців, вона перестала рости і вже не буде набирати вагу, можливо тільки трішки збільшиться об’єм грудної клітки. Я давно мріяла про таку «малесеньку подружку», і тепер, коли моя мрія здійснилась, я можу себе назвати цілком щасливою людиною — розповідає власниця той-тер’єру Ксенія Лязута з Вінниці.

Виставка показала тернополянам різноманіття порід собак, і можливо, хтось знайшов, те, що давно шукав. Адже, як казав Джон Гроген: «Для собаки немає різниці бідний ти чи багатий, освічений чи безграмотний, — віддай їй своє серце і вона відповість тобі вдвічі сильніше».

Фоторепортаж з виставки ТУТ

 

Коментарі вимкнені.