Із 22:00 до 08:00 в Тернополі не продаватимуть алкогольні напої

Після 22:00 в Тернополі заборонять торгувати алкоголем. На сайті міської ради днями оприлюднили рішення щодо впорядкування продажу пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв в роздрібній торгівельній мережі міста.

Галина Горєва, начальник відділу торгівлі та побуту управління торгівлі міськради: «Даний проект рішення ми розробляли, враховуючи численні скарги мешканців міста. Багато скарг надходить на адресу міської ради стосовно порушення громадського порядку з 22:00 біля закладів, які мають нічні режими роботи і які торгують алкоголем».

За словами Галини Горєвої, цілодобові магазини із прийняттям цього рішення у збиток не працюватимуть. Хоча думку власників нічних торгових точок поки ніхто не питав.

Галина Горєва, начальник відділу торгівлі та побуту управління торгівлі міськради: «Я не думаю, що в загальному це вплине на товарообіг і на загальну виручку».

Відповідно до проекту, в Тернополі припинять продавати алкогольні напої з 22:00 до 08:00. Але це правило стосуватиметься лише торгівельних мереж міста. Вийнятком будуть заклади ресторанного господарства, більшість яких працює у нічний час.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Є дуже багато звернень від релігійних громад, правоохоронних органів, від батьків, які скаржаться на те, що у вечірній час дуже багато продається алкоголю, а особливо на зупинках. Це призводить до різного роду не зовсім приємних ситуацій, навіть до погіршення криміногенної ситуації. Тому запропонований проект винесений на обговорення громади. Вона ж і має для себе прийняти рішення».

Рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час прийматимуть упродовж 30 днів. Пропозиції та зауваження щодо проекту тернополяни можуть надавати у письмовій формі та телефоном. Також голоси мешканців міста враховуватимуть на громадських слуханнях, – повідомляє  ІНТБ.

-1 thoughts on “Із 22:00 до 08:00 в Тернополі не продаватимуть алкогольні напої

  • 13:05 | 4.02.2011 о 13:05
    Permalink

    Давно пора було це зробити, на Хмельниччині рік назад таке вже точно діяло, а наші керівники тільки тепер побачили проблему.
    Хоча що це дасть: 30 днів лафи для “хрон1в”, після цього на гору вилізуть старі, давно забуті самогонні апарати і відкриються нові “цілодобові точки” по продажу алкоголю невідомої якості – як наслідок збільшення геморою для лікарів щодо отруєнь.

Коментарі вимкнені.