На «Джурі-фест» продали центнер літератури

39 видавництв з усієї країни представляли українську книгу на фестивалі «Джура-фест», що проходив з 11 по 13 травня у Тернополі.

Отож не встигли тернополяни поділитись враженнями від інвестиційного форуму, як місто перетворилось на величезну книгарню: три дні у бібліотеках, вузах, в академічному драмтеатрі тривали презентації, зустрічі з письменниками, причому автори не тільки ділились таємницями власних літературних секретів, а й проводили майстер-класи. Наприклад, Ліля Мусіхіна розповіла про свої експедиції до мольфарів у Карпати та продемонструвала призабуте рукоділля – ганутелі (мистецтво створення квітів із дротів і ниток) для декорування окладів на образи.

Що характерно, на зустрічі з письменниками приїжджали школярі та бібліотекарі (бо хто найбільше читає!) практично з усіх районів Тернопільщини, а розкуповували все – від детективів до історичних романів, дитяча література не поступалась мелодрамам, а поезія – політичним дослідженням.

– Не правда, що українська книга не в пошані, – категоричний директор видавництва «Джура» Василь Ванчура. – Ви подивіться: жоден із відвідувачів фестивалю не пішов з порожніми руками. Книгу треба пропагувати, авторам не боятись іти до читачів, бо, сидячи у затишних кабінетах, відомим не станеш.

Організатори жартома визнають, що хоча знання не можна виміряти, цього разу точно було продано не менше центнера витонченої літератури, пише газета “Номер Один”.

Коментарі вимкнені.