На сайті Президента з’явився розділ Доступ до публічної інформації

На офіційному сайті Президента України з’явився новий розділ під назвою Доступ до публічної інформації.
“Цей розділ буде реалізовувати права громадян на доступ до публічної інформації Адміністрації Президента України”, – повідомили в Адміністрації Президента.

Згідно розміщеної інформації, кожен бажаючий зможе отримати відповіді на запитання, склавши інформаційний запит.

При цьому запит на отримання інформації складається в довільній формі. При цьому необхідно вказати ім’я та прізвище запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, номер телефону, опис інформації, яку хотіли б отримати (вид, назва, реквізити або зміст документа, за яким зроблено запит), підпис і дату.

Як повідомили в АП, запит можна оформити в усній формі, звернувшись за телефоном (044) 255-77-16. Громадяни також можуть скласти запит у письмовому вигляді, надіславши листа за адресою: Київ, вул. Банкова, 10, Головне управління забезпечення доступу до публічної інформації (на конверті вказувати Публічна інформація), або відправити повідомлення на електронну адресу vidkrytist@apu.gov.ua.

На сайті розміщені форми для подання інформаційного запиту в письмовому вигляді від фізичних, юридичних осіб, а також від об’єднань громадян.

Крім цього, на сайті Президента опубліковані номери телефонів прийомних керівників Адміністрації Президента.

Нагадаємо, вчора, 9 травня, в Україні набув чинності закон про доступ до публічної інформації. Закон про доступ до публічної інформації передбачає 5-денний термін відповіді на інформаційний запит або ж 48-годинний – у разі надзвичайної ситуації.

За матерiалами Корреспондент.net

Коментарі вимкнені.