На Тернопільщині помер чоловік, який розпилював снаряд

6 травня о 13.00 в Бучацькій ЦКРЛ помер чоловік 1973 р.н., житель с. Заривинці, який був важко травмований, внаслідок вибуху арилерійського снаряду.

Нагадаємо, що 4 травня він знайшов на пасовищі снаряд і принісши його додому, вирішив розібрати, з подальшою реалізацією на пункт прийому металобрухту. На допомогу покликав товариша, щоб той поливав водою поки він буде розпилювати. В результаті невдалих дій стався вибух. «Саперів» о 18.40 було доставлено до лікарні. Старшому з них, який був у стані травматичного шоку та з черепно-мозковою травмою ампутували ліву гомілку, проблеми були й з правою гомілкою. На допомогу був визваний лікар з Тернополя, який провів операцію по вийманню осколків з голови. Як виявилося травми, все-таки, були несумісними із життям. Другий чоловік, який отримав численні переломи та рани, після надання медичної допомоги був відпущений додому на амбулаторне лікування.

Як повідомили «Погляду» в обласному УМНС в межах України такі випадки непоодинокі: щороку від необережного поводження з боєприпасами травмується близько сорока українців, двадцять з яких гине.

Коментарі вимкнені.