На Тернопільщині тривають навчальні збори зі студентами

Майже 160 студентів Тернопільського Національного економічного університету проходять польовий вишкіл на навчальному центрі 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що поблизу Тернополя.

За словами начальника Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ полковника Володимира Гукалюка, тут студенти у польових умовах опановують військову справу.

– Під час навчального збору студенти, які здобувають фах спеціалістів мезанізованих танкових з’єднань, а також підрозділів наземної артилерії набувають командирських навичок та виконують вправи стрільб з автомата Калашникова Ак-74, – зазначив полковник Володимир Гукалюк.

Офіцер також повідомив, що студенти, які готуються за профілем фахівців наземної артилерії виконують нормативи та бойові завдання на польовому виході у складі артилерійського дивізіону 11-ї бригади.

Окрім вогневої підготовки на майбутніх офіцерів чекають заняття з тактичної, спеціальної, стройової, фізичної підготовки тощо.

– Після польового навчального збору та комплексного державного іспиту 30 липня на плацу 11-ї Тернопільської артилерійської бригади студенти урочисто складуть військову присягу на вірність Українському народові та їх буде атестовано до присвоєння військового звання «молодший лейтенант запасу».

Василь Лабай

Фото автора


Коментарі вимкнені.