На відпочинок до Криму тернополянин поїде мотоциклом

мотоцикліст
фото: gazeta.ua

На відпочинок до Криму тернополянин Володимир поїде мотоциклом. Придбав два роки тому “Хонду VFR800А” за $13 тис.

— Одіваю кожані штани, жилєтку і нарукавники. І обізатєльно шльом і дощовик. Пасажиром беру сина Вітю. Йому 16. Cвоїх жінок не беремо. Ніхто не їздить у Тулу зі своїм самоваром. На морі повно жінок помоложе і покрасівше. Зо мною в Саки їдуть іще троє друзів, — говорить 42-річний Володимир Музика.

Із Тернополя до Криму понад 1 тис. км. Мотоциклісти долають їх за півтори доби. Беруть два великі намети. Іноді зупиняються в мотелях.

— У дорозі на Крим разів зо п’ять треба заправитися. Якщо дома заправився на “ВОГ”, такі ж шукаю і по дорозі. Бувало, що від пального з незнакомої заправки двигун починав пчихати. Беру бензин із присадками. Він на гривню дорожчий, зате кращий, — продовжує Володимир.

На поїздку Володимир планує витратити 3,5 тис. грн. Обслуговування мотоцикла коштує близько 4 тис. грн за сезон.

— Техогляд мотоцикла обходиться в два-три рази дорожче, ніж легковика. За кордон ганяю мотоциклом. Так дешевше. При їхніх цінах на бензин 1000 кілометрів обійдеться десь у 1200 гривень, — розповідає 34-річний Олександр Василишин із Хмельницького.

Він має мотоцикл “Кавасакі Вулкан”. За сезон намотує 40 тис. км. Улітку поїде до Хорватії. Оформляє шенгенську візу, Ґрін-карту і медстраховку. На них витратить 1,6 тис. грн.

Торік Василишин їздив до Індії та Китаю. Там брав мотоцикл напрокат.

— Хороший вибір мотоциклів у Таїланді, там нема ніяких заборон. У Грузії нас уночі перепинили поліцейські. Як почули, що ми шукаємо місце для ночівлі, провели аж до готелю.
Валентина МУРАХОВСЬКА, Gazeta.ua

 

Коментарі вимкнені.