Незаконно збудовані споруди у парку Національного відродження демонтовані остаточно

Незаконно збудовані споруди у парку Національного відродження демонтовані остаточно. Нагадаю, рішення про демонтаж каплички депутати Тернопільської міської ради прийняли на сесії у п’ятницю, 30 вересня. Останньою у понеділок, 10 жовтня, комунальники знесли кам’яну вежу. Ікони та інші релігійні атрибути, запевняють чиновники, повернули незареєстрованій громаді. Хрест за участю священиків перенесли на цвинтар. Відтак вже до п’ятниці міська влада планує закінчити благоустрій на самовільно захопленій території парку.

Останньою незаконно збудованою спорудою у парку Національного відродження, яку намагалися зруйнувати комунальники стала кам’яна вежа. Вибух, який організували відповідні служби у суботу, 8 жовтня, бизько 10 години ранку, бажаного результату не приніс, відтак справу продовжили у понеділок.

+ Сам пояс армований з бетону і зміцнений армованим металом. Я не знаю для чого це було зроблено, але спочатку його пробували вибухом зняти, але вибух дав можливість зруйнувати сам фундамент, але сама споруда залишилась на місці. І на сьогодні її демонтували остаточно. Але на це витратили кілька днів і багато зусиль, – розповів ТВ-4 заступник міського голови Тернополя Владислав СТЕМКОВСЬКИЙ.

З релігійними атрибутами, запевняють у міській раді Тернополя, вчинили належно: ікони вивезли, дерев’яний хрест за участі священиків перенесли, дотримуючись відповідних церковних обрядів.

– Хрест за участю священників був викопаний, і перевезений на цвинтар. Він на цвинтарі при вході вкопаний і знову освячений. Ікони забирали представники цієї секти, куди вони їх поділи – невідомо, тому що ікони винесли з приміщення, але віддали тим людям, які стояли і просили, щоб їм віддали, – каже Владислав СТЕМКОВСЬКИЙ.

Зараз у парку Національного відродження залишилось розібрати залишки вежі та паркану. Благоустрій території комунальники планують завершити вже до чотирнадцятого жовтня. Відтак джерело, яке представники громади вивели через трубу за межі каплички повернуть у звичне русло, аби доступ до нього мали усі охочі. За фактом самовільного захоплення землі порушено кримінальну справу

Коментарі вимкнені.