Німці видали книгу, в якій розповіли як радянські солдати ґвалтували жінок

У ці дні у Німеччині видано першу книгу, присвячену сексуальному насильству, що здійснювалося військовослужбовцями Радянської Армії в окупованому під час Другої світової війни Берліні, – повідомляє Освітній портал.

Автор книги, 80-річна Габріела Кепп, порушила багатолітнє табу на публікацію подібної інформації і не побоялася поставити на обкладинці книги, яка називається “Чому у мене не було сексу”, своє справжнє ім’я.

Відзначимо, що російська влада продовжує заперечувати факт масового насильства, здійсненого радянськими військовослужбовцями відносно німецьких жінок.

Фройлен Кепп розповідає, що вона до цих пір бачить уві сні ці жахи, і більше ніколи в житті не вступала в сексуальний зв’язок з чоловіками. За її словами, фраза “Фрау, ком” (“Жінка, пройдіть”), яку казали радянські солдати, була дуже страшна для німкень того часу. Епідемія масового насильства поширилася настільки широко, що Ватикан висловив готовність дозволити аборт деяким з жертв.

Раніше цій темі була присвячена лише одна книга, “Жінка в Берліні”, автор якої вважала за краще залишитися невідомою.

В інтерв’ю журналу Der Spiegel Габріела Кепп підкреслює, що вона вважала себе зобов’язаною розповісти про звірства Радянської Армії від імені всіх жертв, тому що “окрім неї, це зробити вже нікому “. У період, про який йдеться, дівчині було всього 15 років.

За даними експертів, в середньому кожна з жертв, вік яких варіювався від 9 до 90 років, була згвалтована 12 разів – в 1945 році в Берліні знаходилося близько 5 млн радянських солдатів. Для багатьох жінок у віці від 80-ти до 90 років цей акт насильства виявився смертельним.

Фройлен Кепп була згвалтована чотири раз протягом однієї доби. Вона до цих пір пам’ятає літню жінку, яка видала її радянським солдатам. “А де маленька Габі?” – запитувала та, витягуючи дівчинку з-під столу, де вона ховалася.

Книга буде перекладена англійською мовою вже цього року.

Коментарі вимкнені.