Після Новорічної ночі Львів був дуже живий, – кажуть тернополяни

Тернополяни провели 1 січня у Львові. Саме у Місті Лева молоді люди зустрічали Новий рік, залишились там і наступного дня. На вулицях у перший день року було дуже людно, у тернополян склалось враження, що львів’яни зовсім не хотіли відсипатись після святкової ночі.

У місті – сезон глінтвейнів

За словами тернополянки Оксани, у Львові 1 січня було багато туристів, сюди приїхали з центральної України, з-за кордону. Біля центральної ялинки міста можна було покататись на конях, або навіть проїхатись на новорічних санях. Маленьких діток возили на поні.

Неподалік розташовано багато дерев’яних будок, де продають різні сувеніри, їжу, напої.

–        Кожного року, коли навідуюсь у Львів, натрапляю на щось цікаве, – каже Оксана, –  минулого року потрапила на «Свято пампуха», цього року тут сезон глінтвейнів. Їх продають у більшості львівських кнайп та просто на вулиці. Гаряче вино коштує приблизно 10 горн біля ялинки.

Приємно здивувало тернополян те, що у цей день працювали музеї і галереї. Вдалось побувати, зокрема, у італійському дворику.

–         Я читав, що Львів визнаний одним із найпривабливіших міст для зустрічі нового року, не дивно, що тут так людно, – ділиться враженнями Максим, – але мені тут дуже подобається, бо на кожному кроці відбувається щось цікаве. Тернопіль на фоні Львова виглядає трохи сонним.

Біля Криївки черга

Єдиною проблемою виявилось переповнення закладів громадського харчування, деякі заклади не працювали взагалі. Після кількох годин гуляння Львовом тернополяни вирішили зігрітись горнятком чаю, втім, виявилось, що попити його просто ніде.

–        «Челентано» біля Оперного було зачинене. При вході до популярної Криївки взагалі стояла двохметрова черга, люди чекали, поки звільняться столики, – розповідає Максим, – нам довелось йти у «Макдональдс», де також яблуку ніде було впасти.

Більшість львівських крамниць встановили дуже гарне святкове оформлення, ялинки і різдвяні шопки стоять на вітринах. Біля них фотографуються туристи. Поблизу катка також чималий натовп. Покататись на ковзанах в перший день року є чимало охочих. Неподалік катка – льодова сцена. Біля неї черга з людей, які хочуть сфотографуватись.

На вернісажі не дуже людно. Переважно купували сувеніри з українською атрибутикою, різдвяні магнітики з надписом «Львів. 2011р».

– Загалом місто залишило дуже приємні враження, приїду сюди і на Різдвяні свята – каже тернополянка Оксана. – недивно, що саме сюди приїздять люди у цю пору, тут дуже відчувається дух Різдва.

Коментарі вимкнені.