Прокуратура визнала незаконною вимогу міліції надати списки студентів-журналістів у Тернополі

Прокуратура Тернопільської області визнала незаконним запит Управління МВС України в Тернопільській області ректору Тернопільського національного педагогічного університету імені І.В.Гнатюка з вимогою надання списків студентів 1-го курсу філологічного факультету за напрямком підготовки “журналістика” із зазначенням повних анкетних даних та номерів мобільних телефонів, – повідомляє прес-служба ВО “Свобода”. Зокрема, заступник прокурора області порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника начальника відділу Управління міністерства внутрішніх справ України у Тернопільській області Т. І. Ашірова, який вимагав від ректора Кравця В.П. у найкоротший термін надати інформацію про студентів журфаку, більшість з яких є неповнолітніми.

Нагадаємо, 31 січня 2011 року депутат Тернопільської обласної ради свободівець Бобко В.О. подав офіційний запит в УМВСУ (у Тернопільській області) з вимогою пояснити, якими оперативно-розшуковими діями, про які йшлося у листі до ректора Тернопільського університету, викликана необхідність зібрати анкетні дані включно з мобільними телефонами 16-17-річних дітей. (докладніше на http://www.ternopil.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/019181/).

Депутат Тернопільської обласної ради, свободівець Володимир Бобко коментує: “Влада планомірно продовжує наступ на громадянські, національні та соціальні права українців. Тиск на ЗМІ та придушення громадських свобод йдуть у парі з політичними репресіями та українофобією як головним інструментом боротьби антиукраїнського режиму проти української нації.

Нас обурює той факт, що представники МВС на Тернопільщині бездумно і безкарно вчиняють злочини проти власного народу. Нещодавно тернопільські міліціонери провели обшук у мешканця Тернопільської області, тризубівця Василя Лабайчука, а в протоколі обшуку зазначили вилучені “терористичні предмети”, серед яких: книги про Степана Бандеру, Романа Шухевича, Симона Петлюру. Як терористичний доказ вилучили навіть історію села Кокошинці та футболку з національною символікою. І все це робив не засланий чекіст з Москви, а працівник Тернопільського УБОЗу Дзюбан А.І.

Тепер тернопільські міліціонери вимагають надати списки і анкети студентів-журналістів. Як депутат Тернопільської обласної ради, я вимагатиму від прокуратури розібратися у цих брутальних порушеннях з боку тернопільських правоохоронців”.

Коментарі вимкнені.