Прокурор міста запросив Щепановського до себе (фото)

Сьогодні, 14 червня дольовики «Будівельник» вкотре пікетували обласну державну адміністрацію. Як раніше вже писав Погляд, сьогодні в Зеновія Щепановського була остання можливість владнати ситуацію, інакше, як обіцяла влада, його б мали забрати з під адміністрації в наручниках.

На пікет зібралось понад три сотні тернополян, ще напередодні люди припускають, що керівника «Будівельника» не буде. Втім, за хвилину до одинадцятої години чоловік таки з’являється, намагається просити вибачення. Однак, зчиняється галас, люди вигукують вимоги і запитання, пояснити щось – просто не дають.

–         Люди прийшли не вирішити проблему, – каже тернополянка Наталя, а просто викричатись, – навіть пояснити не дадуть, чи сказати щось, а кожен з натовпу щось кричить. Ну як так можна?

Коли гам трохи вщухає, Щепановський говорить, що дістав гроші на добудову об’єктів, каже, що продав свій бізнес і отримав близько 50 мільйонів. Він переконаний, що їх вистачить, аби вирішити проблеми. Втім, люди таки не вірять «будівельнику», просять показати документи, яких чоловік не має.

Жертви будівельних махінацій не вірять, що Щепановський знайшов гроші, вимагають підтвердження, просять показати документи. В той же час він каже, що документи може показати через десять днів, бо зараз їх нема.

– Який ще бізнес, не було в тебе ніякого бізнесу! – лунають вигуки з натовпу, – чергова брехня!

До людей виходить також міський голова Тернополя Сергій Надал, який запропонував Щепановському публічно при всіх погодитись віддати деякі об’єкти тим людям, які хочуть об’єднатись в кооперативи і добудовувати їх самостійно. Мер каже, що на ті об’єкти, де є нульовий цикл, залучити додаткові кошти.

–         Область має можливість отримати 12 мільйонів на будівництво, є пропозиція вкласти ці гроші в об’єкти, де є нульовий  цикл, – каже мер.

До людей вийшов також прокурор міста Сергій Банах, який оголосив, що на 14 червня закінчено розслідування кримінальної справи. Люди кричать йому: «Ганьба! Як ви допустили до такого?!»

– Кримінальна справа в мене є на затвердженні обвинувачувального висновку, і я, як прокурор міста, маю право вирішити питання, що до міри запобіжного заходу по обвинуваченнях Щепановського, – каже чоловік. –  Обвинувачення представлені по кількох статтях кримінального кодексу, в тому числі за розкрадання коштів в особливо великих розмірах. Після цього зібрання ми запрошуємо Щепановськоого в прокуратуру.

Жінка, яка стоїть біля кореспондента каже, що це ще гірше – бо тепер не буде суду. Вона переконана, що Щепановського відпустять і він не нестиме жодної відповідальності..

–         От Щепановський каже, що може віддати ті гроші, якщо ми відмовимось від житла, – каже дольовик Петро, – а по якому курсу він віддаватиме? У гривнях, чи у доларах? Про це він мовчить. Якщо б я ті гроші поставив у банк, то вже б багатієм був. А так недосить втратив, то й курс ніхто не враховує.

 

Текст: Зоряна Биндас

Фото: Святослав Журовський


-1 thoughts on “Прокурор міста запросив Щепановського до себе (фото)

  • 14:54 | 14.06.2011 о 14:54
    Permalink

    “Чєсний” до ще “чєснішого” пішов,певно теж хоче собі кавалок людського майна заімєть….В тюрму і дупу на вхрест порвати,вон яку собі віджер Жирний лис…доречі там таких “хольоних” полюбляют.

  • 23:49 | 14.06.2011 о 23:49
    Permalink

    ну так.. запросив чаю попити, бо посадити його – і так не посадять…

Коментарі вимкнені.