Прокурор звинувачує СБУ і податкову

Прокурор Тернопільської області Іван МЕЛЬНИЧУК звинувачує спецпідрозділи Служби безпеки та податкової міліції у відсутності роботи із виявлення та знешкодження організованої злочинності.

Під час колегії обласної прокуратури він оцінив роботу цих служб за останні кілька років, як «повна бездіяльність», – повідомляє УНІАН.

«Не на межі можливостей спрацьовує і УБОЗ, яким знешкоджено лише одне організоване злочинне об’єднання. Ні засобами прокурорського реагування, ні обговоренням цих питань на рівні координаційних нарад за участю керівництва відповідних служб зрушити цю роботу з «мертвої точки» наразі не вдалося», – констатував І.МЕЛЬНИЧУК.

Він наголосив, що спецслужби не спрямовують зусилля на знешкодження злочинних груп, сферою діяльності яких є привласнення або заволодіння майном шляхом використання повноважень службовими особами, з корумпованими зв‘язками, у сфері земельних відносин, пов’язаних з хабарництвом в органах державної влади та управління, легалізацією доходів, здобутих злочинним шляхом.

«Та й про які результати можна говорити, якщо половина оперативно-розшукових справ у відділі БКОЗ закривається за реабілітуючими підставами. За яких підстав і для чого вони заводяться?», – сказав І.МЕЛЬНИЧУК.

Він також додав, що остаточно не вирішено проблеми із відшкодуванням збитків у справах стосовно організованих груп, який залишається лише на рівні 27%.

Загалом у 2011 році, за даними І.МЕЛЬНИЧУКА, в області було викрито 5 організованих злочинних груп, 6 учасників яких уже засуджено до позбавлення волі. При цьому прокурор області наголосив, що активізації в цьому напрямок вдалося досягти не за рахунок спеціальних підрозділів, які б мали займатися організованими злочинними угрупованнями.

Коментарі вимкнені.