Радіація ще в дорозі, а поляки вже готові заробляти на тернополянах

На днях у Тернополі польські медики продемонстрували сучасне обладнання для швидкої допомоги. Презентація відбувалася у центрі швидкої медичної допомоги, що по Рєпіна 11. Крім реанімобіля, оснащеного найновішими приладами та медичниим спецобладнанням, до уваги медиків та рятувальників було представлено деконтамінаційні комлекти. Це такі намети, що призначені для знераження осіб, які знаходяться в зоні радіактивного чи хімічного забруднення або можуть застосовуватись, як шлюз-перехідна ланка до шпиталю. Поляки показали два типи комплектів. Один складається з намета-роздягальні, намета-лазні та намета-одягальні, які сполучені між собою за допомогою з’єднувальних комірів, а інший є суцільною лінією в якій функції скидання забрудненого одягу, миття людей та переодягання в чисту одежу поєднані в одному наметі.

Тернопільських фахівців зацікавили не лише функціональні можливості наметів, а й швидкість їх розкладання. За 8 хвилин 4 людини розкладають 12-метрову палатку для знезараження.

Хоча ціни й кусаються (залежно від розмірів ціна намету може коливатись від десяти до півсотні тисяч доларів) тернополяни сподіваються, що до Євро-2012 таке обладнання буде і у нас.

Коментарі вимкнені.