Школу мистецтв у Тернополі фінансуватимуть за спеціальною програмою

Перший дзвінок пролунав сьогодні і для школярів Тернопільської обласної комунальної експериментальної школи мистецтв, долю якої вирішували наприкінці травня цього року на сесії облради. Новий бюджетний кодекс заборонив фінансування такого типу закладу з кількох бюджетів, тому депутати облради створили спеціальну програму. На школу виділили гроші з обласного бюджету і вже сьогодні на святковій лінійці школа мистецтв гостинно відрила двері, – повідомляє тВ_4.

Тернопільська обласна комунальна експериментальна школа мистецтв існує вже 17 років. Тут учні за спеціальними програмами вивчають не лише загальноосвітні предмети, а й мистецтво.

– В нас, наприклад, до обіду от молодша школа: перший урок мова, другий – математика, третій – ритміка (танцюють, малюють). Два уроки думають, а два, я не кажу,що ритміка – це вже відпочинок. Чи співають, чи танцюють, але то вже не то. Ми з 5 класу вже оприділяємо на педрадах, на нарадах, з батьками радимося. Ми вже оприділяємо дітей, вони вже йдуть по профілю, – каже директор Тернопільської обласної комунальної експериментальної школи мистецтв Остап ГАЙДУКЕВИЧ.

Спеціальна програма для школи мистецтв уже діє. Батьків, учнів та вчителів запевняють – причин для хвилювання за рідну школу немає.

– На останньому пленарному засіданні було виділено 1 млн. гривень на фінансування школи мистецтв. Залишилося триста тисяч знайти, але я думаю, що це не велика проблема. Ми їх знайдемо і школа буде в повному обсязі профінансована, – каже голова Тернопільської облради Олексій КАЙДА.

 

– Програма забезпечення функціонування Тернопільської обласної експериментальної школи мистецтв, яка передбачає не тільки фінансування, а і розвитку школи мистецтв. Зокрема в частині добудови третього поверху. Як ви знаєте класи не є великі. Школа динамічного розвивається. З кожним роком все більше і більше дітей в силу тих обставин, що зростає кількість класів, – розповідає позафракційний депутат Тернопільської облради Степан БАРНА .

Зараз в школі мистецтв навчається більше трьох сотень дітей. Сьогодні учні школи завітали на Свято знань сповнені надії, ентузіазму та сил. Особливим день був для одинадцятикласників. Свято поклало старт одному з найвідповідальніших років навчання.

 

 

Коментарі вимкнені.