Святослав Вакарчук хоче зняти фільм за мотивами «Солодкої Дарусі» Марії Матіос

Письменниця Марія Матіос прийняла пропозицію про екранізацію роману «Солодка Даруся». Про це вона повідомила 28 січня на прес-конференції в Івано-Франківську.

«Я маю надію на те, що люди, які зробили мені цю пропозицію, прочитали цю книгу так, як я її написала», – каже Марія Матіос. За її словами, у світ краще приходити з культурними проектами, ніж зі скандалами.
Водночас, режисер вистави «Солодка Даруся» Ростислав Держипільський зізнався, що «Солодку Дарусю» мріє відзняти його друг, співак Святослав Вакарчук, бо це його улюблена книга. На гастролях у Києві Вакарчук запропонував Держипільському співпрацю, наголосивши, що «бачив дві його вистави і тепер може повністю йому довіряти».
24 і 25 січня на сцені Київського національного театру імені Франка показаливистави «Солодка Даруся» і «Нація» за однойменними книгами української письменниці.
Днями Матіос привернула загальну увагу своїм зверненням до генерального прокурора України Віктора Пшонки, в якому письменниця заявила про початок політичного переслідування після виходу її останніх книг.
У МВС України пояснили свої дії зверненням до Генпрокуратури народного депутата від Компартії Петра Цибенка. Депутат попросив дати правову оцінку висловлюванням, які, мовляв, допускає Матіос у своїй книзі «Вирвані сторінки з автобіографії» щодо меморіальних пам’ятників радянським воїнам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.
Друг читача

Коментарі вимкнені.