Тернопільська “Свобода” взяла участь у львівському марші на захист заарештованих націоналістів

29 травня 2011 року у Львові Тернопільська обласна організація ВО “Свобода” взяла участь у віче та марші на захист заарештованих націоналістів.

Близько десяти тисяч українців крокували вулицями Львова, скандуючи: “Свободу політв’язням!”, “Слава Україні!”. У перших рядах маніфестантів йшли свободівці – голови Тернопільської та Львівської облрад Олексій Кайда та Олег Панькевич. По дорозі колона зупинилася біля приміщення львівського СІЗО, де утримують під вартою членів “Свободи”, затриманих у зв’язку з подіями 9 травня.

Під час велелюдного віче біля пам’ятника Тарасові Шевченкові голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок заявив: “Те, що відбулося 9 травня у Львові, було “пробним каменем” з боку чинної влади – чи відреагують мешканці Львова на червонопрапорну провокацію. Якщо все пройде спокійно, то значить можна і далі продовжувати економічний геноцид – підвищувати ціни і тарифи, продавати землю, і реакції народу не буде. Це віче показує, що українці не згодні політикою центральної влади”.

Також лідер “Свободи” зазначив, що в даний час під вартою знаходяться шість свободівців, один з них – у Росії. Слідство з боку міліції проводиться абсолютно однобоко і упереджено.

“Україною керують не українці. Олігархічні клани, які прийшли до влади, проводять бездарну та відверто антидержавну політику, яка все глибше заганяє Україну в прірву, перетворюючи наших громадян на рабів та жебраків. За нами спостерігають, чи ми будемо мовчати. Я закликаю вас до боротьби. Тут має бути не десять, а сто-двісті тисяч українців. Якщо ворог не здається – його потрібно перемагати. Ми будемо боротися до кінця!”, – додав у своєму виступі голова Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”, голова облради Олексій Кайда.

Коментарі вимкнені.