Тернопільські “свободівці” хочуть провести референдум стосовно Почаївської лаври

Тернопільські „свободівці” планують ініціювати в області референдум, або проведення консультативного опитування, з метою дізнатись ставлення мешканців до можливої приватизації споруд Почаївської лаври Московським патріархатом.

Про це заявив голова фракції ВО “Свобода” у Тернопільській облраді Олег Сиротюк, повідомляє Gazeta.

“Законодавство України окремою статтею в Конституції надає право громаді брати участь в прийнятті владних рішень. Думаю, в цьому випадку саме думка громади мала б бути дороговказом чи то навіть наказом владі”, — заявив Сиротюк.

За словами Сиротюка, в середу, в комісіях Верховної Ради розглядатимуть поданий “регіоналом” Дмитровом Шенцевим та колишнім “нашоукраїнцем” Юрієм Бутом законопроект, згідно якого чоловічому монастиреві Московського патріархату буде дозволено приватизувати споруди Почаївської лаври.

На останньому пленарному засіданні обласної сесії депутатам не вистачило голосів, аби прийняти звернення до парламенту з вимогою не допустити прийняття цього законопроекту.

Тепер “свободівці” планують подати в парламент аналогічний лист за підписом окремих депутатів. Якщо ж влада не зупиниться – ініціювати проведення референдуму чи консультативного опитування.

“Заяви про референдум чути смішно. Це чистий популізм. Якщо хочете почути думки громади, зверніться до сільських та міських рад – думаю відповідь буде однозначною, швидкою, і нічого не коштуватиме. Якщо ж зараз запускати процес референдуму, то поки він відбудеться, рішення про приватизацію лаври вже можуть давно прийняти, і відмінити його буде неможливо”, — заявив у свою чергу тернопільський політексперт Ярослав Чорнозуб.

 

 

Коментарі вимкнені.