У Тернополі людські кістки викопали біля пісочниці

Людські кістяки у розритій працівниками водоканалу землі знайшли мешканці будинку на вулиці Руська 7.

Поруч з землею, перемішаною з людськими кістками, – дитяча пісочниця та гірка. Працівники водоканалу зарили кістяки назад до ями. Однак люди викликали на місце події тернопільських археологів.

– Працівники водоканалу приїхали полагодити трубу яка проходила через двір, – розповідає місцевий житель Віталій Бучко. – Вони викопали яму глибиною приблизно у людський зріст. Потім закопали. Я підійшов подивитися, чи добре вони все загорнули. Копнув землю ногою — а там стегнова кістка. Ще копнув — знайшов кілька уламків ребер. Далі – осколки якоїсь кераміки. А тут постійно граються діти!

Як розповів чоловік, схожа ситуація тут траплялася у 90-х роках. Тоді кістками бавилися діти.

– Я тоді був підлітком, і пам’ятаю, як ми збирали ті кістки, – каже Віталій. – Нам навіть череп трапився. Але ж добре було б, якби ті останки хтось перепоховав по-людськи. Все ж таки, це живі люди були.

Як повідомили у Тернопільській обласній інспекції охорони пам’яток історії та культури у тому дворі справді виявили залишки давніх людських кісток. Зараз їх передали спеціалістам для дослідження, – пише газета “20 хвилин”.

 

Коментарі вимкнені.