Тернопільський нардеп вимагає від прокуратури звільнити працівників ДАІ, які затримали активіста «дорожнього контролю» в Одесі

Народні депутати від групи вимагають від Генеральної прокуратури провести перевірку факту затримання активіста «дорожнього контролю» в Одесі.  Про це заявив тернопільський  депутат Іван Стойко.

Як відомо, 12 лютого приблизно о 3 годині ночі, працівники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста «дорожнього руху» й затримали його. Активіста, який зняв відео з даішником, що зневажає державну мову, посадили на п’ять діб.

«Ми звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити правомірність дій представників ДАІ й, у разі виявлення порушень –  вони мають нести покарання», – наголосив народний депутат.

Також народний депутат наголосив, що затримання громадського активіста –  «це черговий наступ на права українців». «Дії влади сьогодні спрямовані на придушення громадянських прав і свобод. Заборона мирних мітингів та зібрань, тиск на опозиційних політиків та представників ЗМІ – усе це кроки, спрямовані на згортання демократичних процесів в Україні», – зазначив Іван Стойко.

Коментарі вимкнені.