У 60 школах Тернопілля є профорієнтаційні термінали

У наш час професійна орієнтація шкільної молоді є одним із пріоритетів діяльності державної служби зайнятості. Мета проведення такої роботи – попередження молодіжного безробіття, орієнтація юних на робітничі професії. Наблизити профорієнтаційні послуги до учнів загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків та педагогічних працівників дозволяє реалізація інноваційного проекту державної служби зайнятості – «Профорієнтаційний термінал». Такі термінали вже діють у 60 школах Тернопілля, встановлені вони й у трьох загальноосвітніх навчальних закладах Підволочищини, а саме: в Підволочиській гімназії імені Івана Франка, Іванівській та Кам’янківській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Ці програмно-апаратні комплекси добре зарекомендували себе серед школярів та педагогів, адже учням допомагають зорієнтуватись у фаховому розмаїтті, а вчителям сприяють в поліпшенні профорієнтаційної роботи.

Зокрема, вчитель математики Іванківської школи Л.Р. Конопка зауважує: «Профорієнтаційний термінал дає уявлення учнівській молоді і нам, освітянам, про ринок праці. Цей пристрій зручний у користуванні, інформація, яка міститься у ньому, пізнавальна і, безперечно, знадобиться у майбутньому».

А от відгук учнів 8-го класу цієї ж школи: «В терміналі кожен може знайти щось цікаве і корисне для себе. Навіть смішинки різні є в рубриці «Професійний гумор». Щоб остаточно визначитися з тією чи іншою професією, достатньо пройти тестування. А щоб обрати навчальний заклад, можна зайти в «Довідник навчальних закладів». Такий пристрій потрібен кожній школі. Він дає змогу школярам активно розвиватися».

Коментарі вимкнені.