У селі Фірташа моляться за його здоров’я: він вклав туди десятки мільйонів

Наступної весни за гроші мільярдера Дмитра Фірташа в його рідному селі Синьків планують заасфальтувати центральну дорогу, та всі бокові вулички.

Про це Gazeta.ua розповіла голова сільради Синькова Ганна Підгірна.

“До кінця цього року всі вулички засиплять гравієм, а вже наступної весни всюди буде тверде покриття. Мрія ж Дмитра Васильовича – зробити в селі щось таке, що б забезпечило місцевим людям робочі місця. Вже є певні плани, але ми про них говорити не будем”, — розповіла Підгірна.

Раніше Фірташ профінансував реконструкцію сільської церкви, ремонт дитячого садка. За свої кошти провів газову трубу до подвірʼя кожного мешканця села. Цього року завершили капремонт школи. В селі подейкують, що тільки на це пішло 20 мільйонів гривень.

“Дах маємо з металочерепиці, фасад утеплений пінопластом, а зверху короїд. Нема такого місця в школі, щоб підвісної стелі не було. Привіз мультимедійну дошку і великий проектор для актового залу. Меблі купив. Дав гроші на картини і бібліотеку. Звичайна сільська школа може про то тільки мріяти. Скільки грошей пішло ніхто не афішує, але точно можна сказати що то мільйони”, – розповів 64 річний директор школи Дмитро Чубатий.

Ремонт внутрішньої частини школи завершили ще минулого року, але цьогоріч частину переробляли.

“Поставили деревʼяну підлогу, то вона трохи розсохлася. Фірташ на Великодень приїхав, подивився, каже: зривати і ставити наново. Але то б треба було заново ремонт робити. То зійшлися на тому що вдарили по верху ламінат. Спортзал і актовий зал переробляли повністю – йому не сподобалося”, — продовжив директор.

Зараз біля школи будівельники облаштовують маленький стадіон. В той же час йде будівництво більшого стадіону. Навпроти школи зводять новий будинок культури. Фірташ також планує відкрити в селі готельно-ресторанний комплекс.

Із вдячності до мецената, селяни обладнали в школі великий стенд з переліком добрих справ, які він зробив для села. В сільській церкві щотижня читають молитви за його здоровʼя.

За словами селян, Фірташ, приїжджаючи в село, привозить з собою 12 охоронців, кухаря та дієтолога, який слідкує за раціоном.

 

-1 thoughts on “У селі Фірташа моляться за його здоров’я: він вклав туди десятки мільйонів

  • 23:15 | 3.09.2011 о 23:15
    Permalink

    Пока ваш горяче любимый фирташ не купил банк Н., то по крайней мере не было таких глобальных перемен, причем в худшую сторону. А какую зарплату получают люди…. кто то пробовал прожить на 1000 грн. Нашел дешевую рабочую силу… Скажете найдите другую работу, но в районном центре с этим туго. Так что вывод – статейка заказная, поете дифирамбы жлобу. Хотелось бы что бы он попробовал прожить хоть один месяц на 1000 грн

  • 11:51 | 4.09.2011 о 11:51
    Permalink

    мдя. за наші гроші розвиває одне село. тоже мені герой

    • 15:24 | 4.09.2011 о 15:24
      Permalink

      А чого це ОДНЕ СЕЛО?! Він ще дав на розвиток Тернопільської області 10 млн гривень!(Зокрема на багатодітні сім’ї за програмою екс-президента Ющенка).
      Та чи отримав ХТО щось – наразі невідомо….хоча минуло три роки… 🙂

Коментарі вимкнені.