У селі Рогачині на Тернопільщині з’явився свій міні-театр

У людей на селі нема часу на розваги. Але вони вміють цікаво, не гірше за міських жителів, провести своє дозвілля. Взяти, для прикладу, активістів зі села Рогачина. На Великодні свята вони порадували земляків комедійною виставою «Оженити батька» за твором Володимира Канівця. Невеличка зала сільського клубу аж здригалася від сміху і оплесків самодіяльним акторам.

У кожного з цих селян нелегкі буденні клопоти. Надія Онуфрик тимчасово не працює, виховує дітей, Руслана Андрушків і Галина Легета вчителюють у Рогачинській школі, Микола Іванішин з дружиною Ніною заробляють на хліб підприємництвом, Ігор Стефанів навчається у восьмому класі, Ольга Блащак – працює бухгалтером у сільській раді, Галина Небесна – продавцем. Михайло Видойник – добрий будівельник, Олег Дуткевич – тракторист, його брат Ярослав – «спец» з євроремонтів. А ще всі вони мають талант до перевтілення, того недільного вечора показали свій неабиякий акторський хист. Самі виготовляли реквізит, декорації, шукали в Інтернеті фонограми зі звуками сільського ранку. Навіть домашнього гусака з кошиком принесли на сцену, і той терпеливо грав свою роль. А заохотила селян стати артистами завідувач Народного дому Ольга Касперська, півтора місяця скликала їх на репетиції. Успіх перевершив усі сподівання – глядачі були солідарні з війтом Орестом Ничом, який, дякуючи акторам, сказав, що чогось подібного Рогачин за останні 15 років не бачив. Ще одним подарунком селянам на свята став виступ вихованців сільського дитсадка, місцевих танцюристів.

Нині артисти сільського «театру», крім своєї основної роботи, садять городи. А на вихідні їх з виставою, що наробила стільки шуму, хочуть бачити у сусідній Волиці. Надійшло замовлення і з Містечка, Курян, дзвонили з Підвисокого, райцентру Бережан. А у планах рогачинських талантів – нові п’єси з народного життя…

Іван ФАРІОН,  Високий Замок

Коментарі вимкнені.