У Тернопіль їдуть каталонські поети

Каталонські поети знову приїдуть у Тернопіль, 12 вересня. Зокрема в наше місто завітають Томас Аріас, Мерічель Кукурелья-Джорба, Едуард Кармона. Двоє перших поетів є значущими фігурами на ниві каталонської літератури, тоді як третій – молодий письменник, котрий впевнено досягає творчих висот.

 

Зустріч відбудеться у галереї «Бункермуз»,  о 18:00. Вхід вільний.

 

Також поети побувають і в інших містах: 7 вересня у Харкові, 8 вересня у Дніпропетровську, 10 вересня в Одесі, 14-16 вересня у Львові. Протягом туру презентуватиметься книга “КАПСУЛА”, надрукована у видавництві “Крок.

 

Цьогорічний проект має на меті продовжити процес, розпочатий у проектах «Перше Пришестя» та «Друге Пришестя». Він розпочався з туру в 2009 році, де каталонська література вперше  була представлена в Україні, а саме – в Києві, Харкові, Івано-Франківську, Львові.

 

У 2010 році тур проходив у Львові й Тернополі. Тури першого і другого року пройшли з великим успіхом та мали неабиякий розголос в українських ЗМІ. Окрім того, відбувся обмін у протилежному напрямку: у травні минулого року троє українських поетів мали змогу приїхати до Каталонії для участі в Барселонському Тижні Поезії.

 

Коментарі вимкнені.