У тернопільських артилеристів гвалт

До головних іспитів року, які розпочалися сьогодні, 24 жовтня, залучено всіх військовослужбовців 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Професійні знання та навички військовослужбовців артилерійської бригади перевіряє комісія 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, яку очолює начальник Ракетних військ і артилерії армійського об’єднання полковник Володимир Миронюк.

За його словами тернопільська артилерійська бригада у армійському корпусі займає передові позиції. Зокрема, за підсумками командирського збору 13-го АК, що відбувся на Рівненському загальновійськовому полігоні влітку цього року, куди залучалися командири бригад, полків, їх заступники, начальники родів військ та служб тернопільських артилеристів визнано кращими у армійському об’єднані. Окрім того, високі результати, в ході командно-штабного навчання «Адекватне реагування-2011», продемонстрували також тернопільські протитанкісти, які під час дослідницьких маневрів підсилювали батальйон 300-го окремого механізованого полку.

– Під час підсумкової перевірки найбільша увага звертається на професійні знання військовослужбовців, їхню спеціальну підготовку, а також на професійні якості офіцерів-артилеристів. Відповідно до правил стрільби і управління вогем офіцер-артилерист повинен «тримати» у голові як мінімум понад сімдесят завдань. А це дуже серйозна робота над собою. І вдосконалювати навички потрібно постійно, – зазначив полковник Володимир Миронюк.

Підсумкова річна перевірка, яка триватиме до кінця тижня, розпочалася зі стройового огляду та стройової підготовки. Начальник Ракетних військ і артилерії армійського об’єднання полковник Володимир Миронюк особисто провів опитування військовослужбовців бригади під час стройового огляду та відмітив непогану підготовку особового складу військової частини до головного іспиту року з тих предметів, які перевірялися у перший день занять.

Впродовж наступних днів буде оцінено професійні навички кожного військовослужбовця, а також проаналізовано всебічну готовность військової частини до виконання завдань за призначенням

Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора

Коментарі вимкнені.