У Тернополі “тополина зима”

У Тернополі розпочалась “тополина зима”. Місто замітає тополиним пухом. Тополиний пух не тільки заважає, а й провокує алергію. Сам пух ніякої небезпеки не становить, але він переносить пилок рослин та пил, які і викликають алергію, кажуть фахівці. Лікуватися в домашніх умовах лікарі не радять, це лише полегшить самопочуття, але хворобу не вилікує.

Нежить, свербіж носа, сльози, почервоніння повік, сухий кашель – такі симптоми алергії. Її вилікувати можна. Лікування слід починати за кілька місяців до цвітіння дерев. Фахівці кажуть, на цю хворобу страждає багато людей.

– Рівень захворюваності з кожним роком невпинно зростає. Як відомо близько 15 відсотків населення хворіє даною недугою. Перші пацієнти з’являються у нас вже з настанням весни. На даний час припадає пік захворюваності, який триває аж до серпня-вересня, розповіла ТВ-4 обласний позаштатний алерголог Тернопільської університетської лікарні Зоряна ЛУБ’ЯНСЬКА. – Слід не займатися самолікуванням, оскільки безконтрольний самостійний прийом лікарських препаратів може призвести до небажаних та незворотніх наслідків. І тоді таким пацієнтам надзвичайно важко допомогти. З закінченням періоду цвітіння раджу пацієнтам не забувати про свою недугу.Оскільки з кожним роком хвороба прогресує і може закінчитися таким грізним ускладненням як розвиток бронхіальної астми.

Людям, які страждають від алергії, лікарі радять не бути довго на вулиці та захищати очі і ніс. На кватирку рекомендують прилаштувати вологу марлю.

Коментарі вимкнені.