У Тернополі тривають рейди з виявлення незаконного продажу піротехніки

З наближенням різдвяних і новорічних свят різко збільшується попит на піротехнічну продукцію. І різноманітністю подібного роду товарів у ці дні заповнені багато торгівельних прилавків.
Продавати побутові піротехнічні вироби дозволено спеціалізованим підприємствам торгівлі, де продавці мають пройти підготовку та отримати допуск до роботи з піротехнічними виробами. Варто зазначити, що на Тернопіллі продаж ліцензованих побутових піротехнічних виробів дозволено 25 суб’єктам господарювання.     У кожного, хто пропонує таку продукцію, обов’язково має бути паспорт на піротехнічний виріб. Особа, яка здійснює продаж вибухових речовин, повинна мати відповідний рівень освіти та кваліфікації. З інструкцією застосування треба ознайомлювати кожного покупця.

Будь-яка вибухова речовина не прощає легковажності, особливо та, що низької якості. До рук дітей та підлітків легко потрапляють петарди, ракети, фейєрверки та інші піротехнічні вироби низького ґатунку. Летять вони під ноги перехожим, вибухають у під’їздах. Такі “жарти” нерідко призводять до біди. Нещастя сталося й в Тернополі. Другокласник однієї зі шкіл грався вибуховими предметами, підкидаючи їх запаленими догори. Петарда впала хлопцеві під одяг, вибухнула та спричинила опіки. Тому з метою профілактики незаконного обігу піротехнічних виробів, захисту громадян від травмування, співробітниками тернопільської міліції заздалегідь проводяться заходи щодо виявлення фактів незаконної торгівлі піротехнікою
Проведена співробітниками міліції перевірка вже принесла свої плоди Тільки за один день правоохоронці вилучили понад десять тисяч петард, салютів, фейєрверверків та іншої піротехнічної продукції.Здебільшого, незаконну торгівлю цим товаром здійснювали на на ринках обласного центру. Підприємців притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів.

Коментарі вимкнені.