В Aвcтрaлії українці протестують проти дій влади в Україні, очолюваної В. Януковичем

Мітинг протесту проти дій сучасної влади в Україні на чолі з В. Януковичем cкликаний в Кaнберрі , Aвстралії Cоюзом українських оргaнізaцій Aвcтрaлії з участю широкого кола представників української громади Aвcтрaлії

РЕЗОЛЮЦІЯ

Ми, українська громада Aвстралії, як частина багатомільйонної зарубіжної діаспори народу України з великим занепокоєнням спостерігаємо за розвитком небезпечних подій в нашій Батьківщині. Приєднюючись до багаточисельних протестів представників світового українства і як патріоти і громадяни України висловлюємо рішучий протест режиму діючої влади на чолі з Президентом Януковичем та проголошуємо наступні вимоги:

До Меморандуму – Про глибоку тривогу української діаспори в Aвстралії з приводу численних порушень прав і свобод в Україні за перший рік президентства Віктора Януковича долучаємо слідуючі постанови:

1. Припинити політичні репресії проти опозиційних політичних партій, громадських організацій, діячів культури і мистецтва. Припинити використання адміністративної машини з метою розправи та залякування.

2. Негайно звільнити з-під арешту усіх затриманих опозиціонерів (список додається), змінивши, якщо закон вимагає подальшого розслідування, запобіжний захід з утримання під вартою на м’якший.

Забезпечити об’єктивне та прозоре розслідування порушених справ виключно рамках закону та без застосування адміністративного тиску чи будь-якого іншого впливу на правосуддя.

3. СБУ припинити тиск і переслідування опозиційних патріотичних сил і виконувати свою першочергову функцію в державі – займатись її безпекою!

4. Припинити ревізію історії України, зокрема відміну звань Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.

5. Відновити роботу музеїв, архівів і дослідницьких інститутів у вивченні правдивої історії нашого народу.

6. Відкликати свою минулорічну ганебну заяву в Стразбурзі перед Радою Європи, в якій ви заперечили факт Геноциду українського народу, порушивши відповідний Закон України.

7. Провести відкритий аналіз причин і наслідків так званих «Харківських угод», які були підписані вами минулого року.

8. В судовому порядку розглянути злочинну антидержавну діяльність чинного міністра освіти, молоді і спорту Д. Табачника, зокрема:

а) порушення Закону України Про державну мову – під його егідою статус російської мови набув офіційного поширення на рівні державної;

б) антидержавні реформи у галузі вищої освіти, які спрямовані на знищення української науки і освіти, обмеження доступу до надбань світової науки та культури, поверняння України в сферу впливу імперської ідеології сусідньої Росії;

в перевидання підручників з історії України в угоду колишнім гнобителям нашого народу, замовчування злочинів світового масштабу та фальсифікація історичних фактів і документів;

г вилучення з підручників української літератури творів про Геноцид українського народу та період визвольної боротьби, роль УПА у Другій світовій війні;

д) суттєве скорочення фінансування одного з найпрестижніших українських ВУЗів – Києво-Могилянської академії, в результаті чого даний заклад вимушений скоротити близько 40% викладацького складу;

е) безпрецедентні неодноразові і публічні українофобські висловлювання цього антиукраїнського держслужбовця, які можна трактувати як розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі та зазіханняна територіальну цілісність України;

є) закриття україномовних шкіл в Україні.

9. Чітко дотримуватись чинної Конституції щодо релігійних прав і свобод,.

а) Протестуємо проти підтримки президентом України Януковичем лиш однієї Української Православної Церкви Московського Патріярхату. Вимигаємо від Президента рівного ставлення до всіх віросповідань України, як цього вимагає Конституція України.

б) Вимагаємо від президента України Януковича державного забезпечення та належної охорони собору св. Софії в Києві від передачі для вжитку лише однією конфесією, а саме Українською Православною Церквою Московського Патріярхату. Собор св. Софії вагома українська святиня і для збереження церковно-конфесійного миру вимагаємо від президента України Януковича визнати належність св. Софії всім українським християнським конфесіям – спадкоємцям Церкви св Володимира.

в) Протестуємо проти підтримки президентом України Януковичем лише однієї Української Православної Церкви Московського Патріярхату. Вимигаємо від Президента рівного ставлення до всіх віросповідань України, як цього вимагає Конституція України.

11. Заборонити діяльність комуністичної партії, яка несе повну ідеологічну, моральну і матеріальну відповідальність за вчинені і повністю доказові масові злочини проти власного народу. Зважаючи на повністю підконтрольну законодавчу владу та доступ до доказової інформації, ця відповідальність за відсутності її дій лягає на діючу владу.

12. Припинити наругу над Конституцією України, в судовому порядку розглянути порушення, які відбулися під час останнього голосування у ВР щодо змін до Основного Закону України, а також проаргоментувати причини для продовження терміну дії виконавчої і законодавчої гілок влади в Україні.

13. МЗС України негайно адекватно відреагувати на останні події, направленні проти української громади в Росії, зокрема обшуки і закриття української бібліотеки в Москві та повну реорганізацію громадських і культурних об’єднань українців в Росії.

Постановляємо:

1. Направити цей Меморандум та Резолюцію Президенту України В. Януковичу через Посольство України в Aвстралії. Ці вимоги адресуємо саме Президенту В. Януковичу, оскільки усі гілки влади в Україні зараз перебувають під впливом і відповідальністю очолюваної ним політичної сили – Партії Регіонів.

2. Донести зміст цієї резолюції, а також текст документа „ Меморандум -Про глибоку тривогу української діаспори в Aвстралії з приводу численних порушень прав і свобод в Україні за перший рік президентства Віктора Януковича”, прийнятих членами CУОA, до відома усієї міжнародної громадскості.

3. Закликаємо усіх українців, усі українські організації та усі проукраїнські сили приєднатися до цієї резолюції.

Слава Україні!

Управа Cоюзу Українських Організцій Aвстралії

Коментарі вимкнені.