Вперше в історії зафіксовано смерть людини від укусу вампіра

У США зафіксовано перший в історії випадок смерті людини від укусу вампіра, – пише ТСН.

Молодий мігрант з Мексики, який працював на плантації в Луїзіані раптово захворів і помер. Медики встановили, що винуватцем загибелі юнака став кажан-вампір.

Вампір вкусив 19-річного мексиканця за п’ятку ще в рідному місті Мічоакан. Це сталося 15 липня 2011 року, за 10 днів до його від’їзду у Сполучені Штати.

Пацієнт ніколи не проходив вакцинацію проти сказу і захворів приблизно через два тижні після того, як він був укушений істотою.

В кінці липня після одного дня роботи в полі, чоловік звернувся за медичною допомого. Він відчув втому, біль у плечі, оніміння в лівій руці і опущення віка лівого ока.

Незабаром у нього розвинулася дихальна недостатність, а температура піднялася до +38,4 ° С.

Протягом наступних кількох днів пацієнт став все менше реагувати на зовнішні подразники, у нього сильно розширилися зіниці і почалася брадикардія на фоні гіпотермії.

Аналізи показали, що у нього почався енцефаліт, або пухлина мозку. Двадцятого липня зразки його спинномозкової рідині підтвердили діагноз сказу. Подальше сканування мозку показало невідновні порушення. Його родина вирішила забрати юнака з лікарні, незабаром після цього він помер.

Кровожерливі кажани-вампіри живуть у Центральній і Південній Америці на території від Техасу до Чилі. Ночами вони нападають на худобу – на рік від їх укусів гине кілька тисяч голів великої рогатої худоби.

 

Коментарі вимкнені.