Захід України проігнорував червоні прапори Колесніченка

Жодних звернень з боку західноукраїнських місцевих органів влади щодо надання їм копій прапора перемоги не було.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, відповідаючи на запитання, чи відреагував хтось на його пропозицію профінансувати та переслати червоні прапори.

“Дзвонили приватні особи зі Львова та Луцьку – всього сім чоловік. Ми направили їм прапори. Але я пропонував їх надати не приватним особам, тому що всю Україну я ж не можу забезпечити прапорами перемоги. Чекаю звернень державних органів влади та місцевого самоврядування”, – уточнив Колесніченко.

На запитання про те, чи він справді вірить у те, що із таким проханням до нього звернуться західноукраїнські ради, “регіонал” відповів: “Моє завдання – запропонувати. Щоб не було потім дорікань з їхнього боку, що в них начебто не було коштів на ці прапори”.

Політик відзначив, що, якщо на 9 травня певні місцеві органи влади не вивісять копій прапора перемоги і будуть посилатись на відсутність коштів, то “це вже буде зовсім інша розмова”.

“Це буде вже не питання коштів, а питання політичного кшталту. Це буде підґрунтя для іншої розмови”, – сказав “регіонал”.

Водночас, Колесніченко запевнив, що звернень до суду, в разі ігнорування закону про використання червоного прапору поруч із державним, не буде.

“Наше завдання – зняти ті речі, які ми можемо зняти. Зокрема, йдеться про фінансове питання дотримання закону. Якщо це нам не вдасться, тоді вже залишається гола ідеологія”, – резюмував нардеп.

Нагадаємо, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко запропонував усім органам влади та місцевим радам Західної України, кому не вистачає коштів на прапор перемоги, оперативно і невідкладно сформувати заявку на його ім’я про необхідну кількість копій прапора. Він готовий виділити для них гроші з власної зарплати.

Учора спікер Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон, яким під час святкування перемоги крім жовто-блакитного прапора має вивішуватись червоний прапор Перемоги.

Як повідомлялося, за законопроект, який зобов’язує в День перемоги вивішувати червоний прапор разом із державним українським прапором, внесений комуністом Петром Цибенком, проголосували 260 народних депутатів.
Денис ТИМОШЕНКО, Газета по-українськи

Коментарі вимкнені.