“Висока ціна – не завжди є ознакою якісного чаю”: тернополянин Микола Ілик самостійно вивчив мистецтво чайної церемонії

Тернополянин Микола Ілик освоїв мистецтво чайної церемонії. Він вивчає різновиди чаїв, їхній хімічний склад та вплив на організм.

Чоловік став знавцем чаю, працюючи баристою. Розповідає, що раніше вживав багато кави, тому вирішив замінити її чаєм. А згодом так само відмовився й алкоголю, пише Суспільне Тернопіль

“Я експериментував із дешевим, жахливої якості чаєм, в якому був збережений “голий” кофеїн”, – каже Микола.

Висока ціна – не завжди є ознакою якісного чаю, – розповідає чоловік. Він рекомендує обирати крупнолистий чай без домішок і ароматизаторів.

Тернополянин Микола Ілик самостійно вивчив мистецтво чайної церемонії

За словами чоловіка, за європейською класифікацією є два види чаю: зелений і чорний, обидва роблять із камелії. Китайці ж виділяють шість різновидів чаю.

Микола радить спробувати китайський червоний чай, зібраний у горах

“Раджу спробувати червоний чай, вирощений в районі Уїшань – це заповідна зона в Китаї. Він називається “Гуй Дзюнь Мей”. У перекладі на українську – це означає “Срібні брови”. У цього чаю – аромат джему і фруктовий присмак.

Цей чай називають вечірнім або ж десертним

Чоловік цікавиться сортами й хімічним складом чаїв, а також їхнім впливом на організм.

Тернополянин Микола Ілик самостійно вивчив мистецтво чайної церемонії

Микола каже, що деякі чаї бадьорять, як кава, а інші – навпаки, викликають сонливість. Він розповів про китайський метод заварювання чаю.

За допомогою китайського методу, чай заварюэться швидко

“Потрібно розігріти посудину, яка називається гайван і прогріти чай. Завдяки цьому процесу, ми можемо добре відчути аромат чаю. Китайці заварюють великий об’єм чаю на малий об’єм посудини. Тому і швидкість приготування миттєва”.

Процес заварювання листя можна повторювати до 10-ти разів, не замінюючи і не досипаючи чай.

Чай, заварений кілька разів, щоразу смакуватиме по-іншому, – каже Микола Ілик.

Тернополянин Микола Ілик самостійно вивчив мистецтво чайної церемонії

 

Коментарі вимкнені.