Відкритий лист до Мера Файного Міста

Вельмиповажний пане Мер!
Мені шось зимно! Не знаю, чи то пов`язано з неприпустимим в теперішній політичній ситуації на міжнародній арені похолоданням. 
Чи ця несподівано рання осінь в жовтні місяці, коли Тернопільтеплокомуненерго не встигло нарити решток торфяних динозаврів для обігріву міста.
Чи, може,на то є якась інакша метеорологічна, чи безгосподарча холєра неясна.
Але мені, тако й зимно!
І я вважаю, що тепле пальто на вулиці зараз – то дуже доречно.
А от в квартирі – то ні разу не дрес-код, а порушення прав людини і дірка від бублика в наступній мерській каденції.
І ще от таке.
У нашому дворі зняли асфальтове покриття на ремонт. То, прошу пана Мера, може то покриття вже відремонтували і поклали б на місце. Дірки в асфальті – то ж не дірки в шкарпетках, їх штопати вручну не треба.
Хоча, каже наш начальник ЖЕКу, що дірками з нашого асфальтного покриття затуляють прогалини в бюджеті. Сидю , згадую фізику. І розумію, що з тим асфальтом щось нахімічено. Але верніть його на місце. Бо народ, як гірські альпаки скаче в дворі по грубому щебеню і непристойно лається.
А в мене – діти! У всіх х схильність до гуманітарного, високого і світлого.
І я не хочу, щоб вони оперували ненормативною лексикою, як їхня мама.
Одним словом, пане Мере, робіт шось, заким ше сніг не випав! І моліться.
Можете, наприклад, дозволити поставити в нашому дворі, там де труби з дитячого майданчика, об котрі по суботах килими товчуть, а вечорами – морди, капличку.
Теплу, ясна річ. І бруківкою її обкласти. Та липовими каштанами обсадити.
Я там буду жити і грітись, а вдячні виборці будуть молитись за успішне закінчення вашої теперішньої каденції і реалізацію ваших мерських планів у наступній. Люди вже й нову єктенію вивчають. “Не приведи, Господи!
Бо всім відомо, що у вас торішнього снігу не допросишся, але…
Двома словами: Ввімкніть опалення!

Дзвінка Торохтушко

-1 thoughts on “Відкритий лист до Мера Файного Міста

  • 06:14 | 13.10.2017 о 06:14
    Permalink

    Добре, Дзвінко, добре, Торохтушко ! Тільки не так треба звертатися, через газету. Це ж усе – напаказ. Звертайтеся напряму до мерії і до відповідних його служб. Газету він може (і має право) НЕ ЧИТАТИ. Або за браком часу, або через свою байдужість…
    Хочу звернути увагу тернополян (і керівничків Тернополя – в першу чергу) на поганий (якщо не виразитися по-хлопськи непристойним словом) капремонт дороги набережної Тернополя. Їхати з центру на масив Дружба – справа бордюрні камені (поребрики) поставили ПОТРІСКАНІ. Неозброєним оком водно. Зліва водозабірні камери обладнано решітками так, що треба рівня води на 8-10 сантиметрів, щоб вода почала стікати. Хіба не можна було ВСІ решітки встановити так, ЩОБ ЇХ ПОВЕРХНЯ ЗНАХОДИЛАСЯ НА РІВНІ ДОРОГИ ??? Хто має ПЕРЕРОБЛЯТИ БРАК в роботі?? Мер ? Чи знайдеться той йолоп, який попідписував Акти прийомки виконаних робіт, на підставі яких мерія оплатила той БРАК ?? Прийміть міри, вжийте заходів і депутати та всякі комісії, контролюючі органи “запросіть” щоб негайно виправити становище ! В нас все так робиться : починаємо ГАРНО, закінчуємо абияк. Так і маємо: і з законами, і з роботами. Особливо за державний кошт. Розпорядників бюджетів усіх рівнів влади не так багато, їх знаємо поіменно. Нехай відповідають. Пора.
    Принагідно виясніть куди поділася та бруківка, знята з попередньої дороги ! Бажаю успіху !
    З пов. скалечанин Михайло, 58 років.

Коментарі вимкнені.