Що у тернопільського воєнкома викликає галюцинації?

Військовий комісар Тернопільського ОМВК підполковник С, П.Гаврилюк легким розчерком пера ( чит. : курка лапою) виписує повістки. Шоста хвиля мобілізації явно “накрила” служивого, бо виписує їх з таким азартом, що інформація про мобілізованого і його місцеперебування не перевіряється і не уточнюється.
Так після скандальних весняних повісток померлим та інвалідам, літні виклики в рекрутство стали надходити людям, котрі вже майже рік, як несуть службу в АТО.
Родина Андрія Теребія, активіста і волонтера Автомайдану, отримала повістку на його ім`я.Андрій з вересня минулого року перебуває на Донбасі, був у самому пеклі на 31 блокпосту, зараз перебуває під Артемівськом.
Але в ТОМВК , певно, такої інформації немає, або вона десь вивітрюється, чи як?
Ну, а що? В полях за ОМВК якраз цвіте рослина, пилок якої викликає не лише алергію, але й галюцинації. Я маю на увазі борщак. Він, до-речі, ще й опіки викликає. Як і воєнком своєю безвідповідальністю і безкарністю. От тільки рослина на тілі, а воєнком у душах.
Але.. Ми живемо в державі, де моральні і психологічні травми вважаються чимось не вартим уваги, а люди, котрі їх наносять – лишаються непокараними. Ну, подумаєш : помилилися…
Але, якщо чесно – дістали ці тилові маневри нашого воєнкома. То студентів серед білого дня в розпал сесії хапають, то облави влаштовують в супермаркетах, то засади в під`їздах.
А в той самий час вулицями тиняється маса невлаштованого народу – безробітні, гопота, мамині синочки, відверті ледацюги і симулянти. А також синочки і родичі місцевої “иліти”, недоторкані і “відкуплені” від захисту держави, в котрій вони паразитують. І їхнє паразитування своїми життями змушені прикривати добровольці, студенти, батьки малолітніх дітей.
Ще з початком першої хвилі мобілізації, Тернопільський військкомат занурився в режим якогось сюр-реалізму. Але те, що там відбувається зараз – це вже треш і хорор.
У містян виникає мимовільне бажання провести люстраційну перевірку і військкомату і медкомісії, котра вирішує кому служити, а хто – невиліковно хворий, навіть, для будівельних батальйонів. Здається, що не безкоштовно вирішує…

Дзвінка Торохтушка

Коментарі вимкнені.