Кримінальний Тернопіль. Який він

Матрифайло Андрій
Матрифайло Андрій

Що діється у Тернополі та  яка  криміногенна ситуація у нашому місті розповів начальник міського відділу внутрішніх справ Андрій Матрифайло.

  —   Якщо порівнювати Тернопіль з іншими обласними центрами, то рівень злочинності у нас як такої набагато нижчий. І пояснюю я це тим, що наші люди, у переважній більшості — віруючі, високоморальні та законослухняні. Хоча й доводиться, звичайно, виїжджати на різні кримінальні події — грабунки, пожежі, угони автотранспорту. Трапляються й крадіжки (державного та приватного майна громадян), хуліганства і порушення громадського порядку. Та все ж у порівняні з минулим роком на даний момент їх поменшало.

За словами начальника міліції,  транспорт, залишений під будинками без нагляду, особливо у вечірній час стає потенційним «джерелом наживи».

–       Взломавши дверцята чи розбивши скло, зловмисники викрадають з салону магнітофони, барсетки та інші цінні речі, які залишають там власники автівок, – розповідає Андрій Матрифайло. – Щоб цьому протидіяти, ми намагаємось розставити якомога більше нарядів патрулів, особливо поблизу розважальних закладів. Я хочу наголосити: громадяни, які стали жертвами злочинів, у жодному випадку не повинні зволікати, а відразу ж повідомляти про це у міліцію. Тоді імовірність того, що злочин буде розкритий значно швидше і правоохоронці можуть оперативно спрацювати по «гарячих слідах».

У процентному відношенні розкриття злочинів по закінчених   кримінальних справах становить 60%, – розповідає чоловік.

Коментарі вимкнені.