На підготовку до Євро-2012 Тернополю бракує 15 млн. грн.

Аби Тернопіль став супутником футбольного Євро-2012 як базове місце тренувань для однієї з команд-учасниць єврочемпіонату, не вистачає грошей. Роботи на основних об’єктах, включених до каталогу УЄФА, а це центральний стадіон та готель “Тернопіль”, тривають. Втім для їх завершення, із потрібних двадцяти двох мільйонів гривень, міський бюджет має лише шість мільйонів і сто тисяч гривень.

– Це є нашою головною проблемою, оскільки реальна недостатність п’ятнадцяти мільйонів буде дуже важко, та й, напевно, і нереально здійснити виключно за рахунок міста. Тому нам потрібно приложити максимум зусиль, щоб залучити до цього фінансування з обласного бюджету. Десь я сподіваюсь на розуміння і підтримку в тому числі і зі сторони обласної адміністрації, Кабінету міністрів про те, що держава має долучитися до фінансування, – розповів міський голова Тернополя Сергій НАДАЛ .

 

Поки що жодних дотацій із держбюджету Тернопіль не отримав. Водночас, окрім реконструкції центрального стадіону та готелю “Тернопіль”, потреби є і в решти інфраструктурних об’єктів міста, на що також потрібні гроші. Аби догодити не лише команді-учасниці єврочемпіонату, але й уболівальникам, що приїдуть за нею, потрібно, щоб європейським стандартам відповідали інші готелі, парки, відпочинкові зони Тернополя. Частині закладів громадського харчування міська влада пропонує мати додаткові меню іноземними мовами, встановити “Vi-Fi” та камери спостереження. Щодо залучення бізнес-структур до підготовки Тернополя як міста-супутника Євро-2012, то для них міська рада проводить конкурс на кращу бізнес-ідею та обіцяє сприяти в її реалізації.

Коментарі вимкнені.