У Зарваниці на Тернопіллі планують спорудити пам’ятник мігрантам

Фото: static.panoramio.com

28 травня у Львові відбулася зустріч мігрантів та представників їхніх родин у конференц-залі собору святого Юра. Такі зустрічі для сприяння реінтеграції в українське суспільство відбуваються щомісяця впродовж останніх трьох років, – пише ЗАХІД.

Як розповіла представниця спільноти «Пієта» з Івано-Франківська, люди, що повертаються з-за кордону з багатим життєвим досвідом часто не можуть інтегруватися в українську дійсність, замикаються в собі, мають значні труднощі в порозумінні з родинами, оточуючими. Долати цей бар’єр і допомагають такі зустрічі, адже під час них утворюються спільноти розуміючих людей, готових морально підтримати один одного.

Така робота кілька років тому була започаткована отцем Василем в Італії, вона не перервалася після повернення в Україну. На Львівщині створився уже власний осередок, зустрічі якого організовує виконуюча обов’язки референта у справах мігрантів та емігрантів у Львівській архієпархії УГКЦ Марія Гук.

Під час зустрічі 28 травня обговорювалося питання «Як пробудити мігранта?», щоб знаходити форми допомоги ширшому колу осіб, адже на теренах Західної України трудова еміграція є вкрай поширеним явищем.

Для підняття духу мігранти опісля зустрічей здійснюють прощі до святих місць, щоразу обираючи інший маршрут. Сьогодні люди з Івано-Франківська, Долини, Калуша, Львова, Винників вирушать в Страдч.

Також проводиться збір коштів на спорудження пам’ятника мігрантам, який хочуть встановити на початку Хресної дороги у Зарваниці. Він має свідчити про те, що мільйони українців не з примхи, а в силу складних життєвих обставин були вимушені покинути рідні домівки, поїхати закордон на заробітки, та надихати віруючих молитися за своїх братів і сесте

Коментарі вимкнені.