Тернопільським націоналістам заплатили за День Соборності?

Тернополяни практично проігнорували державне свято.

Ймовірно, жителі міста настільки втомилися від банальних політичних акцій, які мало не щодня відбуваються у Тернополі, що фактично проігнорували один з найбільш значущих свят країни.

Якщо у Львові тисячі городян вийшли на вулиці міста, щоб продемонструвати свою підтримку Акту проголошення Дня Соборності, то в Тернополі зовсім небагато громадян під прапорами націоналістичних партій зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Хоча нещодавно планувалося, що між пам’ятниками Тарасу Шевченку та Степану Бандері, які знаходяться на відстані якихось метрів 200 один від одного, простягнеться «живий ланцюг». Так громадські та політичні партії планували відзначити річницю Соборності українських земель.

Ініціатори акції сподівалися, що «живий ланцюг» між Шевченком і Бандерою буде символізувати історію боротьби українців за свою державу, з одного боку. А з іншого – це також мало символізувати об’єднання сходу і заходу.

У результаті «ланцюг» фактично склали, але не дуже «міцно», оскільки людей на акцію зібралося всього близько 100. Та й то, більшість з них пенсіонери та студенти.

Традиційно покритикувавши центральну владу, місцева націоналістична владна еліта розійшлася по будинках і кафешках.

До речі, ДАІ перед акцією зажадало прибрати всі машини з паркування, – повідомляє ДЕЛФІ. За винятком однієї – чорного Lexus головного «регіонала» Тернопільщини, народного депутата України Ореста Муца.
P.S. Тернополяни втомились від політики? Чому вийшли тільки активісти “НУ”? Де були всі інші?  Приміром, активісти партії “Свобода”, яких у міській та обласній радах є більше, аніж присутніх на мітингу загалом. Що поробиш неділя, і як пасує правдивому галичанину потрібно сходити до церки, а потім їсти на теплій кухні вареники. Ну і навіщо мерзнути біля пам’ятника великому Кобзареві – зима ж як не як…  Та й вибори минули. А наступні аж через два роки.

-1 thoughts on “Тернопільським націоналістам заплатили за День Соборності?

  • 09:16 | 24.01.2011 о 09:16
    Permalink

    видно, що писала людина, яка не була на мітингу. і не називайте всіх наці…

Коментарі вимкнені.