Тернополяни вшанували Героя

Вшановуючи 45-ту річницю від дня народження Івана Гавдиди, Тернопільська Українська гімназія ім. І.Франка спільно з Тернопільською організацією Молодіжного Націоналістичного Конгресу провели для гімназистів вже четвертий табір-мандрівку «Стежками УПА», який відбувся поблизу села Саранчуки Бережанського району Тернопільської області.

Програма табору включала офіційне відкриття та закриття, шикування та поділ на рої. Кожен рій за власним бажанням обирав історичного героя та з гордістю носив його ім’я протягом перебування в таборі. Такими постатями були Степан Бандера, Іван Мазепа, В’ячеслав Чорновіл, Іван Сірко та Іван Гавдида.

Учні побували у школі с. Саранчуки, де навчався Іван Гавдида. На даний час тут знаходиться його музей, в якому учні 8-го класу провели для гімназистів змістовну екскурсію. Не забули і про пам’ятник відважному герою, де в серцях кожного була промовлена молитва, охоплена хвилиною мовчання.

Під час проведення табору учні отримали уроки впоряду, прослухали гутірки з історії націоналізму в Україні та основ проведення та організації польових таборів, активно брали участь у брейн-ринзі. Також цікавою була ватра, яка включала представлення роїв, пісні, ігри та конкурси. Учні із задоволенням брали участь у спортивних іграх та змаганнях, де показали хороший результат та високий рівень суперництва.

На завершення кожен рій представив своє життя в таборі на ватманах, які прикрашають стіни гімназії та нагадують гімназистам незламність духу, силу волі, віру в себе, ближніх та Україну.

Проведення табору «Стежками УПА» дало можливість учням перевірити себе на витривалість, показати свою хоробрість та відвагу, бути гордими, що вони є нащадками наших дідів та прадідів, які за волю віддали життя. Організацією табору «Стежками УПА» ми вшановуємо пам’ять нашого земляка, борця за добру долю української молоді, гордимось за його хоробрість та шляхетність.

 

Коментарі вимкнені.