Огляд тернопільських їдалень: лікарняне кафе “У Фройда”

Матеріали про тернопільські їдальні на “Погляді” викликали неабияку цікавість у наших читачів, які підказали чимало інших місць бюджетного харчування. Такі огляди корисні не лише тернополянам, а й гостям міста – адже їдальні доступні навіть тим, у кого нема “картки тернополянина”.

Ми вирішили не проводити рейтинг серед їдалень Тернополя, адже у кожного клієнта – свої критерії. Розповімо лише, на що звернули увагу самі.

Отож цього разу мова піде про їдальню у Тернопільській обласній клінічній комунальній психоневрологічній лікарні. У декого може виникнути певний бар’єр: лікарня – не місце громадського харчування, а якщо ще згадати, як годують пацієнтів “дієтичними” стравами, можна захотіти оминути медзаклад. Але в цьому випадку дарма. В кафе “У Фройда” мають можливість смачно поїсти за доволі демократичними цінами усі охочі. Відчинене воно в будні з 9 до 17 год. Прикро лише, що субота і неділя – вихідні.

Кажуть, назву для цього закладу вигадав головний лікар Володимир Шкробот.

Розташування

Кафе належить приватним підприємцям. Адреса: вул. Тролейбусна, 14, перший поверх лікарні. Сюди часто курсують маршрутні автобуси №11 та №27.

Інтер’єр

На вході є умивальник, рідке мило та електросушарка для рук. Інтер’єр виконано у червоно-жовтих кольорах. Приміщення просторе і містке – 11 багатомісних столів з новими стільцями. Чистоту поверхонь столів оцінюємо на 4 з 5. Не на кожному столі є спеції, серветок у день нашого візиту не було взагалі.

Ціни

Меню з акцентом на домашню кухню. Гарніри тут доступні за 13-24 грн. Приміром, найдешевша страва серед гарнірів – тушена капуста, порція її коштує 13 грн, найдорожча – жарке за 24 грн. Серед перших страв є борщ (12 грн), солянка (15 грн), курячий бульйон (11 грн).

М’ясні страви: куряча відбивна – 18 грн, ковбаска по-домашньому – 17 грн, куряча і котлета зі свинини вартують однаково – по 17 грн, тушена печінка – 18 грн, курка з беконом – 24 грн, телятина – 27 грн, грибна підлива – 15 грн. Салати коштують орієнтовно 8-9 грн. Серед напоїв є американо з молоком, капучіно, чай, компот, сік, газована і негазована вода.

Наш вибір: горохове пюре, куряча котлета і вишневий компот. За все заплатили 39 грн. Пюре смачне, про вибір котлети довелося пошкодувати, спецій використано в міру, компот – що треба.

Кафе працює в режимі самообслуговування: страви та прибори потрібно брати самому, бажано, щоб клієнт відніс використаний посуд у пункт для миття.

Об 11 год. на касі була невеличка черга. Широкий асортимент і запас страв свідчать, що кафе “У Фройда” користується попитом.

Читачі “Погляду”, як вважаєте, про яку їдальню в Тернополі варто написати?

Ось перелік тих, де ми вже були:

Кафе в Будинку правосуддя на вулиці Князя Острозького, 14 а

Студентське кафе «Галичанка» Кооперативного економічного коледжу на вул. Руській, 17

Їдальня Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка

 Їдальня Тернопільської облспоживспілки 

Коментарі вимкнені.