Хоптян хоче попіаритись за рахунок міської ради

Кілька місяців тому голова ОДА Валентин Хоптян пообіцяв спорудити на території гімназії ім. І.Франка спортивний майданчик представницького класу. Очільник ОДА повідомив, що для цього передбачено витратити близько 2 млн. грн. Роботи по реконструкції майданчика уже розпочалися, а звідки чекати коштів, і досі невідомо, – пише газета “Номер один”.


На святі Першого дзвоника Валентин Хоптян не опустив нагоди нагадати про свою обіцянку. За його словами, він і далі готовий втілювати свій план у життя, однак роботу, за словами Валентина Антоновича, гальмує міська рада.

– Керівництву міста було доручено повирубувати клени, розчистити територію, пофарбувати сітки … Якщо ні, тоді ми попросимо зробити це у Тернопільського району, якщо у місті не хочуть цим займатися, – додав голова ОДА.

Міське керівництво від такої постановки питання, мабуть, було шоковане. З обласного бюджету не надійшло жодної копійки на виконання запланованих робіт, натомість завдань поставлено чимало. Нещодавно завершились роботи по встановленню асфальтного покриття. Наступний етап – освітлення та благоустрій.

– Асфальтне покриття – це основа під штучне покриття, передбачене для спортивних споруд, так званої штучної трави. На його встановлення витрачено близько 300 тис. грн. Невдовзі розпочнуться роботи по штукатурці підпірних стінок. Також за міською радою залишається освітлення. Фінансування на ці роботи передбачають своєрідний мікс коштів міського та обласного бюджетів, однак наразі з області не надійшло жодної копійки. Також в обов’язки міської ради входить штукатурка та відновлення підпірної стінки, демонтаж старих споруд, огородження майданчика, – каже заступник міського голови Владислав Стемковський.

Зараз міська рада визначається з кошторисом робіт. За попередніми підрахунками, освітлення майданчика коштуватиме близько 40 тис. грн. У міській ради визнають, що реконструкція майданчика – задоволення не з дешевих, оскільки потрібно обладнати полотно розміром 2 тис. кв. м.

За словами заступника міського голови Леоніда Бицюри, видатки на підготовку майданчика до робіт повинні проводитись за кошти навчального закладу, оскільки об’єкт перебуває на балансі гімназії. Додаткових видатків по лінії ЖКГ чи інших управлінь не передбачено, оскільки жодних кошторисів не розроблялося.

Як кажуть у народі, з кожного по нитці – бідному сорочка. Таким чином у тернопільській гімназії може з’явитися обіцяний губернатором майданчик. Те, що представницький спортивний майданчик роблять методом народної будови, тобто за кошти підприємців, не відкидає й начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Ігор Побер. Про жодні інші джерела фінансування йому нічого не відомо.

Те, що до виконання робіт залучатимуть місцевих підприємців, не спростовують і в міській раді. Владислав Стемковський повідомив, що ремонт сусідніх будівель виконуватиметься за кошти їхніх власників.

– З майданчика видно фасад технічної будівлі. Йому також потрібно надати привабливого вигляду. Нам вдалося знайти власника будівлі. Він виконуватиме роботи за власні кошти, – каже Владислав Володимирович.

 

-1 thoughts on “Хоптян хоче попіаритись за рахунок міської ради

Коментарі вимкнені.