Тернопіль вклоняється християнським святиням з Росії

Ковчег з мощами святителя Феофана Затворника і чудотворної Казанської Вишенської ікони Божої Матері прибули до Тернополя, передає кореспондент агентства.

“Святині доставлено із Свято-Успенського Вишенського жіночого монастиря, розташованого у Рязанській області Росії, сказав керуючий Тернопільською єпархією УПЦ архієпископ Сергій. – Вони перебуватимуть в кафедральному соборі на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії до наступного вівторка”.

Довідка. Феофан Затворник – один із святих 19 століття. Закінчивши Орловську духовну семінарію, він був направлений в Київську духовну академію, після закінчення якої отримав ступінь магістра богословія. У стінах Києво-Печерської Лаври прийняв чернечий постриг, а згодом був рукоположений в ієродиякона, пізніше – в ієромонаха. Ректор Києво-Софіївського духовного училища. Його твори, записи мають велике значення у становленні духовного життя кожної людини. Певний період святитель перебував у затворі, живучи у Свято-Успенського Вишенському монастирі, де і писав свої настанови і листи.

Олег Снітовський, Укрінфом

 

-1 thoughts on “Тернопіль вклоняється християнським святиням з Росії

  • 18:44 | 11.09.2011 о 18:44
    Permalink

    Як останки мертвої людини, можуть являтися святинею?! Почитайте Біблію! Християни ніколи не поклонялись трупам!Це ідолопоклонство!

Коментарі вимкнені.