Тернопільські водії часто не реагують на світлові та звукові сигнали спецавтівок

Тернопільські водії часто порушують правила дорожнього руху, коли на дорогах міста їдуть оперативні авто з увімкненими сигнальними пристроями. Про це наголошують державтоінспектори області. Сьогодні вони вирішили нагадати водіям, що міліціонерів, пожежні автомобілі чи карети швидкої із світловими і звуковими сигналами на дорозі слід пропускати. Задля профілактики, колона машин ДАІ та швидкої їздила сьогодні Тернополем. Інспектори разом із журналістами зафіксували чимало порушень правил дорожнього руху.

 

Водії машин, бачачи світлові сигнали синього кольору швидкої, пожежної чи міліції повинні знизити швидкість та прийняти вправо, нагадували сьогодні тернополянам деравтоінспектори. При увімкненому сигналі червоного кольору – потрібно з”їхати вправо та зупинитися.

 

– Зараз травень місяць – буде дуже багато траноспрту виїжджати для супроводу дітей. Щоб водії знали вимоги правил дорожнього руху – ми, в першу чергу, проводимо профілактичний захід. Звичайно, будуть зупинені водії, які порушили вимоги правил дорожнього руху, проведемо профілактичні бесіди, а водії, які створять аварійну ситуацію – будуть притягнуті до адмінвідповідальності, – розповів TV-4 старший інспектор ДАІ в Тернопільській області Микола ЛЕЦКАЛЮК.

Найважче проїхати швидкій, міліціонерам чи пожежникам центральними вулицями Тернополя. Тут їх часто не пропускають і водії автівок, і пішоходи.

 

– Ніхто не знає, куди ми їдемо. Може ми їдемо до важкого хворого. Просто так ми маячків не включаємо. Буває так, що не пропускають, є такі, що знають, що треба пропускати, – говорить водій швидкої медичної допомоги Володимир АНДРУШКІВ.

 

Сьогодні колоні із швидкої та трьох патрульних автомобілів, що її супроводжували, звільняли проїжджу частину не всі водії. Це зафіксували і інспектори ДАІ, і камера знімальної групи “Провінційних вістей”.

 

Водій Камазу, який не зупинився вчасно під час руху колони, запевняв і державтоінспекторів, і журналістів, що не бачив оперативних авто.

 

А водій легкового автомобілю, який також вчасно не зупинився на обочині, своєї провини не заперечував.

 

Водіям, які порушили сьогодні правила дорожнього руху не пропустивши колону оперативних авто, державтоінспектори штрафів не виписували, та наголосили, що за невиконання таких вимог правил щодо надання дороги оперативним транспортним засобам – на порушників чекають штрафи від п”ятсот десяти до сімсот п”ятдесяти гривень.

Коментарі вимкнені.