У Тернополі з Бандери зроблять героя

У Тернопільській міськраді не згідні з рішенням суду, який позбавив Степана Бандеру звання героя України.

Наперекір цьому керівництво міста вирішило увіковічнити “героїзм” провідника ОУН на постаменті його пам’ятника.

12 серпня працівники управління архітектури зняли центральну плиту постамента. До кінця дня обіцяють встановити її на місце вже з іншим написом “Герой України Степан Бандера”.

“Рішення про зміну підпису на пам’ятнику визріло одразу ж після оголошення рішення суду, який скасував указ президента про присвоєння почесного звання Бандері та Шухевичу. Попередньо міськрада вже назвала площу біля пам’ятника “Майданом імені героя України Степана Бандери”. Тепер прийшов час привести у відповідність напис на пам’ятнику”, — розповіла речник міської ради Катерина Калуш.

Варто зазначити, що цього тижня тернопільська міськрада повторно надіслала лист до президента та генпрокурора України з вимогою негайно припинити всі дії, що дискредитують пам’ять Бандери та Шухевича.

Депутати розкритикували рішення, прийняті з цього приводу судами.

“Це рішення політично ганебне і юридично нікчемне. Якщо слідувати логіці, якій слідував суд, скасовуючи указ президента, то звання Героїв слід позбавити і Олексу Береста, і Василя Стуса і пожежників, які ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Адже всі вони в той час не були громадянами України”, — заявив ініціатор зверненняМихайло Головко.

У мерії кажуть, що на попередні звернення стосовно Бандери і Шухевича відповіді від президента так і не отримали.

Андрій ЯНОВИЧ, Gazeta.ua

 

Коментарі вимкнені.